Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hanımlar Lokali Üyelerinden Muhteşem Kutlama…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde Çalışmalarını Sürdüren Hanımlar Lokallerinin Üyeleri Hünerlerini Gençlik Parkı Büyük Tiyatroda Sergiledi - Anneler Günü, Kardeşlik Haftası Ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramını Birbirinden Güzel Gösterilerle Kutlayan Kadınlar, 3 Saat Süren Program Boyunca Hem Eğlendi Hem Eğlendirdi - Nevin Gökçek: “Eğer Bir Hanım Arkadaşımıza Tebessüm Ettirebiliyorsak, Onun Derdini Unutturabiliyorsak Bize Ne Mutlu”

19 Mayıs 2010 Çarşamba 01:57
Hanımlar Lokali Üyelerinden Muhteşem Kutlama…

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali üyeleri, Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Salonu’nda hünerlerini sergiledi. Yıllardır birçok kursa katılan, kendini geliştiren kadınlar, Anneler Günü, Kardeşlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle muhteşem bir kutlama yaptılar.
Sağlıklı bir yaşam, stres atmak, çevre edinmek ya da kaliteli zaman geçirmek isteyen Başkentli hanımların buluşma noktası haline gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri, kent genelindeki 15 ayrı merkezde halk oyunlarından modern danslara, müzik kurslarından spor aktivitelerine kadar pek çok farklı imkandan faydalanıyorlar. Yetenekleri ve ilgilerine göre pek çok farklı konuda kendilerini geliştiren, spor aktiviteleri ile hayatlarına yeni bir disiplin getiren üyeler, yıllardır edindikleri bilgiyi, beceriyi muhteşem bir gösteriye dönüştürdüler.
- ŞENLİK GİBİ KUTLAMA
Bu yıl ilk kez düzenlenen Halkoyunları Şenliği, ardından hazırladıkları Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ndan sonra bir kez daha sahneye çıkan Hanım Lokali üyeleri, Anneler Günü, Kardeşlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı nedeniyle şenlik havasında bir gösteri gerçekleştirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi, Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in de katıldığı programı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, bürokratlar ve çok sayıda Başkentli kadın izledi.
-ÇEŞİT ÇEŞİT GÖSTERİ

2.jpg
Kutlama programı, kadınlardan oluşan seğmen ekibinin gösterisiyle başladı. Türk Sanat Müziği Korosu’nun hafızalara kazınmış eserlerden oluşan kısa konserinin ardından Hülya Erkan “Anneler Günü” için yazdığı ve bestelediği şarkısını seslendirdi. Türkiye’nin dört bir tarafından halk oyunlarını sahneye taşıyan ekiplerden sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın Konukevi’nde kalan bir kadının yaşam hikayesini anlattığı şiiri salonda bulunan davetlilere duygusal anlar yaşattı. Tasavvuf müziği korosu ve küçük semazenler izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkarırken, step grubu ve Türk Halk Müziği korosu programa yeniden bir hareketlilik kazandırdı. Şenliğe dönüşen kutlama programı ritim grubunun muhteşem konseri, Latin dans grubunun gösterisi ve pop müzik sanatçısı Esra’nın seslendirdiği sevilen parçalarla sürdü.
- BANDIRMA VAPURU AYAKTA ALKIŞLANDI

3.jpg
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Büyük Tiyatro’nun asansörlü sahnesiyle hazırlanan Bandırma Vapuru’nun gökyüzüne doğru yükseldiği gösteri ise ayakta alkışlandı. 
 Program sonunda bir konuşma yaparak tüm hanım lokalleri üyelerine teşekkür eden Nevin Gökçek, “Bir kez daha gördüm ki biz kocaman bir aileyiz. Bu sahnede o kadar güzel çiçekler açtı ki onlardan Allah razı olsun, ayrıca birbirlerine destek oldukları için hepsini tek tek kutluyorum” dedi.
Gösterileri izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını kaydeden Nevin Gökçek, şunları söyledi:
“Hiçbir şey düşünmeden, bu güzel emeği, ruhumuzu okşayacak şeyleri seyrettik. Onun için de emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, kutluyorum. Allah nazarlardan saklasın. Allah onlara daha sağlık versin, daha da güzel eserler, oyunlar ortaya koysunlar, evlerinde iş yerlerinde huzur versin, mutluluk, sağlık versin. Sizler olmasanız bu lokallerin hiçbir anlamı olmaz. Onun için, biz büyük bir aileyiz diyorum. Eğer bir hanım arkadaşımıza tebessüm ettirebiliyorsak, onun derdini unutturabiliyorsak bize ne mutlu.”
Kutlama Programı hep bir ağızdan seslendirilen 10. Yıl Marşı ile son buldu.