Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hartum Heyeti Büyükşehir Belediyesi’nin Projelerini Gezdi…

-BAŞKAN GÖKÇEK, KONUĞU HARTUM VALİSİ EL KHIDIR VE BERABERİNDEKİ HEYETE GENÇLİK PARKI, HACI BAYRAM CAMİİ VE ÇEVRESİNİ GEZDİRDİ -VALİ EL KHIDIR: “BAŞKAN GÖKÇEK’İN ENGİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”

12 Ocak 2012 Perşembe 15:53
Hartum Heyeti Büyükşehir Belediyesi’nin Projelerini Gezdi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çeşitli temaslar

hartum_heyeti_gezi_400_2_12012012.jpg

için Başkent’e gelen Hartum Valisi Abdelrahman El Khıdır ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı projelerini gezdirdi.
Konuk heyete Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projelerle ilgili kısa bilgi veren Başkan Gökçek, misafirlerine ilk olarak Gençlik Parkı’nı dolaştırdı. 
Başkan Gökçek’in kullandığı golf aracı ile parkı dolaşan konuk vali ve beraberindekiler, Gençlik Parkı içerisindeki Gençlik Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Başkan Gökçek, konuklarını buradan, Ulus Tarihi Kent Projesi

hartum_heyeti_gezi_400_3_12012012.jpg

kapsamında, gerçekleştirilmesine özel önem verdiği ve üstünde titizlikle mesai harcadığı Hacı Bayram Veli Cami’ne götürdü. 
Konuk vali ve beraberindeki heyete, Hacı Bayram Veli Camii’nin tarihi ve tarihini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, projenin en mükemmel hizmeti vermek amacı ile gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Başkan Gökçek, cami içerisindeki düzenlemelerin Müslümanların ibadetlerini rahat ve konforlu bir şekilde yerine getirebilmesi göz önüne alınarak yapıldığını anlattı.
Vali El Khıdır, Ankara’ya geldikleri andan itibaren gösterilen güzel ve sıcak ilgi için Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, Ankara’ya büyük hayranlık duyduklarını ve Başkan Gökçek’in engin tecrübelerinden yararlanmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Mamak Çöplüğü’nü de gezen ve gerçekleştirilen olağanüstü değişime tanıklık eden heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ni de  ziyaret ettiler.