Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hartum Heyeti’nden Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

-SUDAN’IN BAŞKENTİ HARTUM’UN VALİSİ EL KHIDIR VE BERABERİNDEKİ HEYET, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -VALİ EL KHIDIR: “ANKARA’YI GEZERKEN GERÇEKTEN İMRENDİK. BAŞKAN GÖKÇEK’İN ENGİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANIP İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLURSAK, ÇOK MUTLU OLURUZ” -BAŞKAN GÖKÇEK : “TECRÜBELERİMİZDEN YARARLANMANIZ BİZE GURUR VERİR. İNŞALLAH ANKARA’DAN GÜZEL DUYGULARLA AYRILIRSINIZ”

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:14
Hartum Heyeti’nden Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

Sudan’ın Başkenti Hartum Valisi Abdelrahman El Khıdır ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

hartum_heyeti_207_11012012.jpg

Konuk Vali El Khıdır, Ankara’ya geldikleri andan itibaren gösterilen güzel ve sıcak ilgi için Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, “Ankara’yı gezerken gerçekten imrendik. Başkan Gökçek’in  engin tecrübelerinden yararlanıp işbirliği içinde olursak, çok mutlu oluruz” dedi.
Ziyaretin Ankara ile Hartum  arasında var olan kardeşlik protokolünün derinleştirilmesi ve faal hale getirilerek meyvelerinin alınabilmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Hartum Valisi El Khıdır, Türkiye ile aralarında sadece siyasi değil geçmişe dayalı tarihi ilişkilerin de bulunduğunu belirtti.

hartum_heyeti_207_2_11012012.jpg

Başkan Gökçek’e heyetteki bakanları tek tek tanıştıran konuk Vali, “Ankara’yı çok beğendim. Sizi de Başkente yakışır bir Başkan olarak gördüm. Bundan da gurur ve mutluluk duydum” diye konuştu.
Başkan Gökçek de “Tecrübelerimizden yararlanmanız bize gurur verir. Büyükşehir Belediyesi’nin proje alanlarını da gezdireceğiz. İnşallah Ankara’dan güzel duygularla ayrılırsınız” dedi.
Başkan Gökçek günün hatırası olarak Hartum Valisi El Khıdır’a gümüş işlemeli cam bir tabak, konuk bakanlara el işlemeli seramik tabaklar hediye etti. Konuk Vali de Başkan Gökçek’e çeşitli hediyeler sundu.