Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Haşere İle Mücadele…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAŞERE İLE ETKİN MÜCADELE ÇALIŞMALARINA KIŞIN DA DEVAM EDİYOR

26 Aralık 2011 Pazartesi 06:24
Haşere İle Mücadele…

1.jpg

Haşere ile mücadele kışın da sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele çalışmalarını kış aylarında da aralıksız sürdürüyor.
Başkent’te yıl boyunca 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle kış aylarında da haşerelerin larva halindeyken etkisiz hale getirilmesini hedefliyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü kaydederek, çalışmaların yazın olduğu gibi kışın da devam ettiğini söyledi.
Hatice Akgül, “Kışlak Mücadelesi” denilen çalışmaların 15 Kasım 2011’de başladığını ve 15 Mart 2012 tarihine dek 4 ay süreyle yapılacağını ifade ederek, “Bu dönem içinde daha önce tespit edilmiş olan potansiyel sivrisinek ve karasinek üreme yerlerinde ilaçlama yapıyoruz” diye konuştu.

-KAPALI ALAN İLAÇLAMASI YAPILIYOR

2.jpg

Akgül, “Kışlak mücadelesi” kapsamında kapalı alanlarda ilaçlamaya ağırlık verildiğini belirterek, uzun süre etkisini koruyabilen ilaçlar kullanıldığını söyledi. Akgül, şöyle dedi:
“Sivrisinek mücadelesi kapsamında ısı merkezleri, konut ısı galerileri, kotu düşük mahallelerde bodrum katlar, eski ve yeni inşaat alanları, sulak ve yeşil alanlar, parklar, göletler, süs havuzları, seralar ile kamu kurumlarının kapalı alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Karasinek mücadelesinde ise, ahır ve gübrelikler, terk edilmiş binalar ve çöp alanları için uzun süre etkisini sürdürecek ilaçlar kullanıyoruz.”

-KULLANILAN İLAÇLAR, SADECE HEDEF HAŞEREYE ETKİLİ…

Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev hem de işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yaptıklarını bildiren yetkililer, haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı ilaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu söylediler.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik tehlikesi bulunmadığına vurgu yapan yetkililer, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğunu açıkladılar