Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Havaalanı Yolu’nda Modifiye Çalışması…

- Büyükşehir Belediyesi Havaalanı Yolu’nda Modifiye Çalışmalarını Hızlandırdı - Havaalanı’na Gidiş Yolu’ndaki Modifiye Asfalt Çalışmalarının 3 Temmuz 2011 Pazar Günü Bitirilerek Çalışmaların Ankara’ya Geliş Yönünde Başlayacağı Bildirildi

04 Temmuz 2011 Pazartesi 03:04
Havaalanı Yolu’nda Modifiye Çalışması…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Havaalanı Yolu modifiye asfalt çalışması hızla devam ederken, çalışmaların yarın 3 Temmuz Pazar günü Esenboğa’dan Ankara’ya geliş istikametinde yapılmaya başlanacağı bildirildi.
Okulların yaz tatiline girmesi ve hava sıcaklığının uygun olması ile birlikte Başkentte asfalt çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, şehrin ana giriş yolları ve bulvarlarda asfalt yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Pursaklar Otoyol Köprüsü’nden Esenboğa Havaalanı arasında kalan yaklaşık 13,6 kilometrelik yolda yapılan asfalt çalışmasıyla modifiye asfalt serildiğini belirten yetkililer bu istikamette çalışmaların bitmesinden sonra yarından itibaren karşı yolda modifiye asfalt çalışmalarına başlanacağını belirttiler.
Modifiye asfalt seriminden önce yıpranmış olan asfaltta trimmer kazı ve binder çalışması yapıldığını belirten yetkililer modifiye asfalt 1.JPGçalışmasının devam ettiğini belirttiler.

MODİFİYE ASFALT

Esenboğa Protokol yoluna, çevreyolundan Esenboğa Havaalanına kadar 13 bin 600 metre boyunda, 32 metre genişliğinde “Modifiye Bitümlü Sert Taş ile Aşınma Tabakası uygulaması planlandığını belirten yetkililer,”Yapılan topografik ölçümler neticesinde Esenboğa yolunda zaman içerisinde bozulma, oturma ve ondülasyonların fazla olduğu tespit edilmiş olup, yol profilinde oluşan bozulmaların düzeltilebilmesi için yol üzerinde ortalama 4 santimetre trimmer (traşlama) kazısı yapılması öngörülmüştür” diye konuştular.
Yol yüzeyinin kazısı yapıldıktan sonra düzeltme binder tabakasını müteakiben modifiye bitümlü sert taş aşınma tabakasının gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, “Bu sayede, hem yol profilinde oluşan ondülasyon ve eğim bozuklukları düzeltilecek, hem de mevcut granit bordürleri korunmuş olacaktır” dediler.
Sert taştan (bazalt) mofiye edilmiş asfaltın bazı teknik özellikleri olduğunu belirten yetkililer,her hava koşulunda sert taştan (bazalt) modifiye aşınma tabakası sermenin mümkün olmadığını belirterek  “Modifiye bitüm için hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Bu nedenle modifiye asfalt serim çalışması ancak gündüz yapılabiliyor” diye konuştular.
Normal asfalt seriminde bir şeridin servis yolu olarak kullanılabildiğini belirten yetkililer, modifiye asfalt seriminde soğuk derz oluşmaması için yolun tamamen kapatılarak finişerlerin yol genişliği boyunca aynı anda asfalt serimi yapması gerektiğini söylediler.
Havaalanı Yolu’nda modifiye asfalt serimi için 3 finişer, yolun genişliğine göre 4 finişer kullanıldığını belirten yetkililer 3 Temmuz Pazar günü itibarıyla Havalanı gidiş istikametinde modifiye aşınma asfalt tabakası çalışmalarının tamamlanarak Ankara’ya geliş yönüne geçileceğini söylediler.
Bugüne kadar Esenboğa yoluna toplam 17 bin 600 ton modifiye bitümlü aşınma tabakası serildiğini belirten yetkililer, hava koşulları mevsim koşullarına göre seyrettiği müddetçe 20 Temmuz’da çalışmaların tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.