03 Ağustos 2015 Pazartesi 09:04
HAVUZLARA DİP-KÖŞE TEMİZLİK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI EKİPLER, YAZ AYLARINDA DAHA HIZLI KİRLENEN HAVUZLARDA
20 GÜNDE BİR DETAYLI TEMİZLİK YAPIYOR

havuz.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, sıcak yaz aylarının etkisiyle daha çabuk kirlenen Başkent’teki 400'e yakın süs havuzunda 20 günde bir “dip-köşe” temizlik yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı temizlik ve bakım ekipleri, rekreasyon alanı, park ve bahçeler ile piknik alanlarında bulunan süs havuzlarını detaylı temizliyor, fıskiyelerin de bakımını yapıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, sıcak havada suyun daha çabuk kirlendiğini ve yosunlandığını, ağaçlardan düşen yaprakların,dalların da etkisiyle havuz sularının berraklığını yitirdiğini belirterek, bu nedenle sayısı artırılan ekiplerle 20 günde bir tam temizlik ve bakım gerçekleştirildiğini söylediler.

-GÜVENPARK’TA FISKİYELİ HAVUZA TEMİZLİK VE BAKIM
Büyükşehir ekipleri bu kapsamda Kızılay Güvenpark’ta bulunan Güven Anıtı’nı da baştan aşağı temizlediler. Güven Anıtı’nın önündeki havuzun fıskiyesinin de bakımını yapan ekiplerin çalışmasının ardından havuz yeniden suyla doldurularak, Ankaralılara serinlik vermeye hazır hale getirildi.
Ekipler, Atatürk Bulvarı’nda refüjde yer alan havuzlarda da trafiği engellemeden temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.