Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"

Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 10 engelli vatandaşa tekerlikli sandalye hediye edilen etkinlikte, Başkentli engelliler gönüllerince eğlendi.

13 Mayıs 2014 Salı 11:00
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SOS VAKFI İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 10 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

-ANKARALI COŞKUN’UN ŞARKILARIYLA RENK KATTIĞI ETKİNLİK, İŞARET DİLİNDE SÖYLENEN ŞARKILARIN YANISIRA ÇEŞİTLİ ŞOVLARA DA SAHNE OLDU

Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) engelliler_haftasi_DNR9238.JPGtarafından ortaklaşa düzenlenen ve 10 engelli vatandaşa tekerlikli sandalye hediye edilen etkinlikte, Başkentli engelliler gönüllerince eğlendi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, engellilere yönelik hizmetlerine ilişkin bilgi vererek, “Yıllardan beri Başkanımız Melih Gökçek’in liderliğinde sosyal projelerde dünyada bir numarayız. Engelli vatandaşlarımızın sadece bir hafta, bir gün değil, 365 gün boyunca hizmetindeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 24 bin 561 engelliye hizmet verildiğini belirten Adnan Şeker, 88 Bin 211 engellinin refakatçi eşliğinde 30 adet asansörlü minibüs tipi araçla evlerinden alınıp istedikleri yere götürülüp tekrar evlerine bırakıldığını, randevu sisteminden bugüne kadar 132 bin 189 ailenin ayda bir kez faydalandığını söyledi. Şeker, evde sağlık hizmetinden 32 bin 972, evlerinde bakım –onarım hizmetlerinden 9 bin 130 engelli vatandaşın yararlandığını dile getirdi. 

-BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE HER ALANDA ÖNCELİK…  

Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara her alanda öncelik tanındığını da kaydeden Adnan Şeker, engelli okullarındaki ücretsiz yemek dağıtımı, simit camekanı dağıtımı, hasta bezi yardımı ve meydan, cadde ve bulvarlarındaki hissedilebilir yüzey çalışmaları hakkında istatistiki bilgiler vererek, engellilere sayısız alanda hizmet verildiğini ve vermeye de devam edileceğini dile getirdi.

Şeker’in konuşmasının ardından Mehter Takımının sahneye çıkmasıyla tarihi bir coşku yaşayan engelli vatandaşlar, daha sonra “Ankara’nın Bağları” ve “Ayaş Yolları” gibi türküleri seslendiren Başkentli sanatçı Ankaralı Coşkun’a türkü ve oyunlarda eşlik ettiler.

Mini konser sonunda etkinliğe katılan sanatçı Ankaralı Coşkun’a Adnan Şeker Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına plaket verdi. 

-İŞARET DİLİNDE ŞARKILAR SÖYLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi İşaret Akademisi tarafından Rafet El Roman’ın “Kalbine Sürgün” ve Emre Aydın’ın “Soğuk Odalar” isimli romantik şarkılarının işaret dili ile söylenmesi büyük ilgi toplarken, izleyicilerin de şarkılara eşlik etmesi salonda sessiz bir müzik ziyafeti sundu.

Planet AileYaşam Merkezi Engelliler Birimi’nin Vaka Vaka dans grubu, semazen ekibi ve Aşık ile Maşuk gösterileri de anlamlı güne damgasını vuran diğer etkinlikler oldu.

"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"
"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"