Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE

-Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 7 aile yaşam merkezi, 21 çocuk kulübü ve 12 gençlik merkezi yarıyıl tatili boyunca hem eğlencenin hem eğitimin buluşma adresi olacak -Kayaktan yüzmeye, yarışmalardan gezilere, kurslardan sergiye çeşit çeşit etkinlik düzenleyecek olan merkezler, çocuklara ve gençlere dolu dolu bir tatil imkanı sunacak

23 Ocak 2013 Çarşamba 00:00
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE

-Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 7 aile yaşam merkezi, 21 çocuk kulübü ve 12 gençlik merkezi yarıyıl tatili boyunca hem eğlencenin hem eğitimin buluşma adresi olacak

-Kayaktan yüzmeye, yarışmalardan gezilere, kurslardan sergiye çeşit çeşit etkinlik düzenleyecek olan merkezler, çocuklara ve gençlere dolu dolu bir tatil imkanı sunacak

cocuk_kulubu_tatil_satranc.jpgİlköğretim ve ortaöğretime devam eden yüz binlerce öğrenci Cuma günü karnelerini alacak; kimi sevinecek kimi de biraz üzülecek… Artık yarım dönemi geride bırakıp kısa bir tatil yapma, dinlenme, eğlenme ve zayıf notlar için takviye zamanı… Tüm bunlar için tek doğru adres ise Büyükşehir Belediyesi’nin güvenilir buluşma noktaları; Aile Yaşam Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri…

Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında açtığı sosyal yaşam merkezleri ile güvenli bir çatı altında Başkentlileri bir araya getiriyor. Sosyal ve kültürel alanlarda yürüttüğü 165 proje içerisinde öğrencilere ayrı bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik hizmet veren kulüp ve merkezlerinde tatil dönemlerini de daha bir renkli kılıyor, çeşitlendiriyor ve cazip hale getiriyor.

yariyil_cocuk_resim_eglence.jpg

Çocuklar ve gençler, yarıyıl tatilinde soğuk havanın da etkisiyle televizyon ve bilgisayara mecbur kalmasın, vaktini yeteneklerini geliştirici kurslar, derslerine takviye, ufkunu genişletecek seminerler ya da eğlendirici aktiviteler ile geçirsin diye kayaktan yüzmeye, yarışmalardan gezilere onlarca etkinlik gerçekleştiriliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 7 aile yaşam merkezi, 21 çocuk kulübü ve 12 gençlik merkezi, haftanın 7 günü kapılarını açık tutuyor. Merkezlerde, uzman kadrolar bölgenin taleplerini de değerlendirerek ihtiyaçlara cevap veriyor.

- HER MERKEZDE ÇEŞİT ÇEŞİT PROGRAM

Yarıyıl tatilini iple çeken Aile Yaşam Merkezlerinin öğrencilik hayatı devam eden üyeleri, birbirinden güzel etkinlikler için gün sayıyor. Çocuk Kulübü üyeleri bu yarıyıl tatilinde de bol bol gezecek, eğlenecek, bilgilenecek. Gençlik Merkezleri de yarıyıl tatilini dolu dolu geçirecek.

Birimlerden Elmadağ Aile Yaşam Merkezi, üyelerini Kayak Merkezi’ne götürmeyi planlarken, Sincan Aile Yaşam Merkezi AOÇ ve park gezileri, sinema gösterimi ve yüzme yarışmaları düzenleyecek. Çubuk Aile Yaşam Merkezi çeşitli yarışmalar, seminerler ve “Hayalimdeki Tatil” konulu resim şenliği ile üyelerini ağırlayacak. Elvankent’teki Planet Aile Yaşam Merkezi’nde ise değişik tekniklerle resim ve boya çalışmaları tuvallere yansıyacak. Pursaklar Aile Yaşam Merkezi yarışmaların yanı sıra oryantiring ile yön bulma kabiliyetini geliştirecek.

Keçiören Çocuk Kulübü üyeleri, Devlet Demiryolları Müzesi’ni gezecek, bowling oynayacak,  Batıpark Çocuk Kulübü’nün idarecileri ev ziyaretleri gerçekleştirecek, çocuklar ise uzman eğiticileri gözetiminde sinema, tiyatro ve turnuva gibi etkinliklerde doyasıya eğlenecek. Mamak Çocuk Kulübü üyeleri Oyuncakistan’da farklı bir gün geçirmeyi planlarken, turnuvalarda yeteneklerini sergileyecek. Sinanlı Çocuk Kulübü ise tatil eğlencesinin yanı sıra sergiler açacak. Üyelerine dolu dolu bir program hazırlayan Ahmetler Çocuk Kulübü ise Akvaryuma düzenleyeceği gezinin yanı sıra eğlenceli yarışmalar etkinliklerine renk katacak. Sincan Çocuk Kulübü üyeleri de karne kutlamasının ardından sportif etkinliklere ağırlık verecek, göz taramasından geçecek. Mamak Gençlik Merkezi dans gösterileri ile halkoyunlarının sergileneceği büyük bir şenlik gerçekleştirecek. Ansera Gençlik Merkezi karne şenliğinin ardından Su Dünyası gezisi ile üyelerine farklı bir gün yaşatacak. Sabah sporu ile yeni döneme daha zinde başlamayı planlayan Dikmen Gençlik Merkezi'nde her gün bir eğlence ya da yarışma gerçekleşecek. Türkiye’nin tek kendine ait bir binası bulunan Çocuk Meclisi ise yarıyıl tatilinde rutin işleyişinin yanı sıra “Çocukların Gözünden Fotoğraf Sergisi” açacak. Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyeleri birimler arası düzenlenecek güreş turnuvasında birincilik için yarışacak.

HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE
HAYDİ ÇOCUKLAR TATİLDE EĞLENCEYE