Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Hedef Mutlu Aile”…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI’NIN BİRLİKTE UYGULAYACAĞI “HEDEF MUTLU AİLE” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR -PROGRAMIN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN GÖKÇEK:“GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ SOSYAL PROJELERLE TÜRKİYE’NİN EN AZ SUÇ İŞLENEN BÜYÜKŞEHRİ ANKARA OLDU”

13 Şubat 2012 Pazartesi 14:28
“Hedef Mutlu Aile”…

hedef_mutlu_aile_400_2_13022012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ortaklığında uygulanacak “Hedef Mutlu Aile” eğitim programları hayata geçiyor.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ile davetliler katıldı.
Güçlü ve sağlıklı ailenin oluşumunu desteklemek amacıyla düzenlenecek eğitim programının açılış toplantısı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir’in “değişim aile ve aile eğitim programı” konulu sunumuyla başladı.
Sunumun ardından, programın tarihsel sürecine ilişkin kısa bir bilgi vererek konuşmasına başlayan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu da programın iletişim, eğitim, iktisat, hukuk ve medya olmak üzere 5 ana başlıkta ve 23 alt modülde uygulanacağını belirterek, “Bizlere bu fırsatı verdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Önemli bir etkinliğinin açılış toplantısı için bir araya geldiklerini kaydederek konuşmasına başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aşkın Asan ise aile eğitiminin önemine değinerek, “Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve belediye başkanımız da buna ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

hedef_mutlu_aile_400_3_13022012.jpg

SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, ailenin mutlu olmasının bir zincir şeklinde tüm dünyanın mutlu olması anlamına geldiğini kaydetti. Nevin Gökçek, “Gittiğim yerlerde parçalanmış aileler, sorunlu çocuklar, anne ve babalarla karşılaşıyorum. Eğer onları mutlu edebilirsek, çocukları topluma karşı sevgi ve saygıyla baktırabilirsek, aileleri birleştirebilirsek ne mutlu bize” dedi.
Vakıf çalışmaları sırasında şahit olduğu anıları da konuklara aktaran Nevin Gökçek, “Aile içindeki ilişkiler çok önemli. Eşlerin birbirlerine çocukların anne babaya, kardeşlerin birbirlerine nasıl davranacakları konuları bu kurslarda işlenecek” diye konuştu.

-“TÜRKİYE’NİN EN AZ SUÇ İŞLENEN ŞEHRİ ANKARA”

SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in ardından kürsüye çıkan ve çok önemli bir projeye imza attıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, aileyi her zaman toplumun temel taşı kabul ettik. 18 seneden beri aile üzerine pek çok proje gerçekleştirdik. Daha geçenlerde TBMM’de yapılan bir komisyon çalışmasında Türkiye’deki büyükşehirler arasında en az suçun işlendiği ilin Ankara olduğu belirlendi” dedi.
Ankara’nın bu konuda genel sıralamada da en arka sıralarda yer aldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Aileye, çocuğa, gençlere ve yaşlılara yapmış olduğumuz yatırımlarla bu neticeyi aldık” diye konuştu.
Bir çocuğun sosyal ihtiyaçlarının yerine getirilememesi durumunda suç işlediğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nin ilk açıldığında üye sayısının 5 bin olduğunu, verilen hizmetler sayesinde de çocukların işlere girdiğini, okullarını okuduklarını ve aileleriyle barıştıklarını kaydederek, bu sayının artık 980 çocuğa kadar düştüğünü söyledi.
Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezlerinin ilkinin Altındağ’da açıldığını ve Çinçin bölgesindeki çocukların bu merkezlere gelerek, bölgedeki suç oranının ilk yıl yüzde 60 oranında azaldığını anlatan Başkan Melih Gökçek, “Açmış olduğumuz hanımlar lokalinde de hanımların sosyal yaşantısı değişmeye başladı ve birçok sportif faaliyet gerçekleştiriyorlar. Giyim, kuşam ve yürüyüşleri belli oranda değişti. Burada verilen çocuk eğitimleri müspet değişimler yaptı. Bir adım daha attık ve aile yaşam merkezleri kurduk. Buralara da 7’den 70’e herkes geliyor” dedi.
Yeni evlilere kız çocukları olana kadar çocuk yapmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Gökçek, aile bireylerine de birbirlerine karşı saygılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. 

-PROGRAM 16 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

16 Şubat’tan itibaren başlayacak seminerlerde, “Hamilelik ve yeniden doğmak – Hoş geldin bebek 0-2 yaş”, “Ne ekersen onu biçersin - Etkili ve yetkin ebeveynlik”, “Minik devlerin hayata atılımı -Bebeklikten çocukluğa doğru”, “Çıkış ne tarafta? - Davranış problemleri ve başa çıkma yolları”, “Artık okullu olduk - Son çocukluk çağı ve okul problemleri”, “Ben hangi yüzyıldayım, çocuğum hangi yüzyılda?- Çocuk yetiştirmede güncel konular”, “Genç yetişkinleri tanımalı  - Gençliğe ilk adım”, “Dikkatimi topluyorum daha başarılı oluyorum -Dikkat becerisini geliştirici aile etkinlikleri” gibi konular yer alacak.