HEMŞEHRİ GECELERİ'NDE ÇORUMLULAR BİRARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çorumlular Gecesi” Büyükşehri Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

24 Şubat 2014 Pazartesi 10:07
HEMŞEHRİ GECELERİ'NDE ÇORUMLULAR BİRARAYA GELDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ÇORUMLULAR GECESİ” BAŞKAN GÖKÇEK’İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

-TÜRKÜ ŞENLİĞİNE DÖNÜŞEN GECEDE GÜLSÜM KAHRAMAN, NAZLI ÖKSÜZ VE ZİYA YERLİTAŞ SEVİLEN TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

corumlular_gecesi_24022014_HKN_3433.JPGgerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen gecede Gülsüm Kahraman, Nazlı Öksüz ve Ziya Yerlitaş sevilen türküleri seslendirdi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek,“Değerli Çorumlu hemşehrilerim, her zaman söylüyorum Çorum demek Ankara demek, Ankara demek Çorum demek. Çünkü Çorum’daki Çorumlulardan daha çok Çorumlu Ankara’da yaşıyor. Onun için iç içe olmuşuz, beraber olmuşuz ve bizim size karşı olan muhabbetimizi biliyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun. Sağlıcakla kalın, sağolun” dedi.

Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağrı ise, “Bu akşam burada Çorum adına, birlik beraberlik adına, Çorum’dan çok güzel türküler dinledik. Sayın başkanımıza bu güzel geceden dolayı, bu imkanı tanıdığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağrı’ya teşekkür plaketi verirken, Hayri Çağrı ise Melih Gökçek’e çiçek sundu.

corumlular_gecesi_24022014_HKN_3512.JPG-TÜRKÜ ŞENLİĞİ-

“Çorumlular Gecesi” türkü şenliğinde geçti. Gecede ilk olarak sahne alan Gülsüm Kahraman “İlvanlım”, “Mihriban”, “Yalan dünyada”, “Kesik çayır” gibi sevilen türküleri seslendirdi.

Çorum yöresinden türküler eşliğinde zaman zaman duygusal anlar yaşayan izleyiciler hareketli türkülerde ise alkışlarla ve oynayarak eşlik ettiler.

Daha sonra sahne alan Nazlı Öksüz ise, “Gayrı dayanamam ben bu hasrete”, “Hem okudum hem de yazdım” gibi sevilen türkülerin yanı sıra, hareketli türkülerle de izleyicileri coşturdu.

Kadın erkek, yaşlı genç sahneye gelen izleyiciler türküler eşliğinde halay çektiler. Ziya Yerlitaş ise türkü şenliğine dönüşen gecede en son sahne alarak başkentlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.