Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP)…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vural: “Kadınlara, Çocuklara Ve Gençlere Yönelik Merkezlerimiz İle Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ Nde Entegrasyona Yönelik Çalışmalarımız Sürüyor”

04 Kasım 2009 Çarşamba 14:39
İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP)…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural , Belediye olarak çok sayıda sosyal entegrasyona hizmet eden proje yürüttüklerini belirterek, “Kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik merkezlerimiz ile Sokakta Çalışan Çocuklar  Merkezi’nde entegrasyona yönelik çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul, Bursa ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü “İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP)” düzenlenen toplantılarla sürüyor. 
Büyükşehir Belediyesi Belediye Evi’nde yapılan “Yönlendirme Komitesi Toplantısı”nda 11 ay süren faaliyetler tartışıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı uzman, akademisyen ve bürokratın katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara Proje Koordinasyon Birimi Başkanı Ömer Vural yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik bir çok proje yürüttüğünü belirterek Vural, “Belediye olarak Çok sayıda sosyal entegrasyona hizmet eden proje yürütüyoruz. Bunlardan kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik merkezlerimiz ile Sokakta Çalışan Çocuklar  Merkezi’nde entegrasyona yönelik çalışmalarımız sürüyor. Proje ile eksiklerimiz görüp, tamamlama imkanı bulacağız” dedi.
İki bölüm halinde yapılan toplantının ilk bölümünde 11 ay önce başlayan projede alınan mesafe, Proje Direktörü Levent Erkan tarafından özetlendi. Erkan, proje’nin 86 farklı uzman ve Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile koordineli 7 merkezde sürdüğünü söyledi.
Erkan, proje kapsamında ikisi resmi olarak açılışı yapılan, diğer ikisi ise filli olarak faaliyete geçen çocuk merkezlerinde öğle yemeği uygulamasına başlandığını ifade etti. Levent Erkan, SHÇEK, DPT, Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarıyla da iletişime geçilerek işbirliğine yönelik adımların atıldığını bildirdi. Web tabanlı çocuk izleme tasarımının bittiğini de anlatan Direktör Erkan, yüzde 61 oranında tamamlanan İGEP projesi ile ilgili belgesel hazırladıklarını kaydetti.
Uzmanların yapılan çalışmaları anlattığı birinci bölümden sonra programın ikinci bölümünde her ilin Proje Koordinasyon Birimi temsilcileri kendi illerinde projeyle ilgili yapılan çalışmaları aktardılar.