Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Sitelerde İncelemelerde Bulundu

-Gökçek : “Esnaf Olarak Birlik Olun Biz Gereken Desteği Verelim”

09 Ekim 2010 Cumartesi 04:51
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Sitelerde İncelemelerde Bulundu

 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Siteler Meslek Odaları temsilcileri ile bir araya geldi.

1.JPG


Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası,        Ankara Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ankara Döşemeciler Odası esnaf ve temsilcilerinin de bulunduğu toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Siteler esnafı ile bir araya gelmelerinin nedeninin Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görerek değerlendirmek  olduğunu ifade etti.
Siteler Esnafının organize olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Beşir Atalay, “Siteler ile ilgili konuyu tekrar masaya yatırdık. Siteler sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin mobilya sektöründeki kalbi. Bizim için önemli olan, böylesine önemli olan bir bölgeyi eski canlılığına kavuşturmak diye konuştu.
Siteler’de alt yapı ile ilgili bir sorun bulunmadığını belirten Bakan Atalay, “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki yıl önce Siteler’e doğalgazı getirdi. Asfalt ve kaldırım çalışmaları yapıldı. Siteler’in tekrar mobilya ve ev tekstili konusunda daha da ileri gitmesi, vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için, Hükümet, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Valilik  olarak üzerimize düşen görevleri yapacağız” dedi.
- GÖKÇEK “ESNAF BİRLİK OLSUN BİZ DESTEKLEYELİM”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Siteler Esnafı ile birlikte sorunların çözümü için pek çok toplantılar yaptıklarını belirterek, “Bizden doğalgaz konusunda talepleri oldu. Doğalgazı getirdik. Asfaltı bitirdik. Kaldırım çalışmalarını yaptık ve halen de çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.
Siteler’in Samsun Yolu girişinin daha güzel ve uygun hale getirilmesi için çalışmalar yaptıkların söyleyen Başkan Gökçek, “Siteler, Samsun Yolu kenarına Büyükşehir Belediyesi olarak  236 araçlık 650 metre uzunluğunda otopark çalışmamız devam ediyor” dedi.
Başkan Gökçek,Siteler Samsun Yolu cephesinde bulunan binaların estetik olarak dış cephelerine giydirilmesi konusunda ise “Samsun Yolunun kenarında bulunan binaların cephelerinin giydirilmesi konusu var. Ya herkes kendi yapsın ya da biz Belediye olarak yapalım. Toptan yaptıracak olursak daha iyi olur. Siz esnaf olarak karar verin biz gerekli desteği yapalım” dedi.
-  “HEM EĞLENCE HEM ALIŞVERİŞ” -

2.jpg


Büyükşehir Belediyesi olarak Siteler’in daha cazip hale gelmesi için sosyal yönden de destek vereceklerini belirten Başkan Gökçek, “Her ayın belli günü burada eğlenceler düzenlenmesi konusunda açık kart vermiştim.  Her ayın ilk Cumartesi Pazar’ı belediyenin kültürel etkinliklerini koyalım, insanlar da gelsin hem eğlensin hem alışveriş yapsın dedim. Sizden herhangi bir yaklaşım gelmedi” diye konuştu.
Siteler esnafının totem talebi ile ilgili olarak da, Belediye Meclisi’nden geçirip totem konulabileceğini söyledi.
Esnafın showroom talebi ile ilgili olarak da Başkan Gökçek Ankamall karşısındaki arazinin bu amaçla tahsis edilebileceğini belirterek, “Oraya bir stat ta düşünülüyor. Üstü stat altı dükkanlar olabilir” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Gökçek, “Sizden istek gelmedi. Biz bir konuya el attığımız zaman esnafın bir kısmı istiyor bir kısmı istemiyor.  Siz kendi aranızda anlaşın emsal ver deyin biz gelip yapalım” dedi.
Siteler meslek Odalarında yapılan toplantının ardından Melih Gökçek, Beşir Atalay, Alaaddin Yüksel, esnafla beraber siteleri gezdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan otopark inşaatını da inceleyen Melih Gökçek, esnafın sorularını yanıtlayarak otoparkın yeşil alan donatıları ile birlikte Samsun Yolu’nu güzelleştireceğini ve esnafın otopark sorununun çözümüne katkıda bulunacağını söyledi.