İFTAR YEMEKLERİ EGO'NUN MODERN MUTFAĞINDAN
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in 7 ayrı noktasında kurulan iftar çadırlarında her gün 9 bin kişiye verdiği eşsiz lezzetteki yemekler, EGO Genel Müdürlüğü’nün hjyenik, sağlıklı ve güvenilir mutfağında hazırlanıyor.
16 Temmuz 2014 Çarşamba 11:59-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAŞKENT’İN 7 AYRI NOKTASINDA KURULAN İFTAR ÇADIRLARINDA HER GÜN 9 BİN KİŞİYE VERDİĞİ YEMEKLER, EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN MODERN MUTFAĞINDA HAZIRLANIYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in 7 ayrı noktasında kurulan iftar çadırlarında her gün 9 bin kişiye verdiği eşsiz lezzetteki yemekler, EGO Genel Müdürlüğü’nün hjyenik, sağlıklı ve güvenilir mutfağında hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi personeline de hizmet veren EGO Mutfağı’nda, Ramazan ile birlikte yoğun bir mesai yaşanıyor. Mutfakta 50 kişilik bir ekip sabah saat 08.00’de yemek yapmaya başlıyor. 3 vardiya halinde çalışan uzman aşçılar, tatlısından salatasına kadar tüm yiyecekleri iftar saatine yetiştiriyor. Bolulu Başaşçı Sabri Murat’ın gözetiminde her gün farklı bir menüde 4 çeşit yiyecek hazırlanıyor. Menülerde, çorbadan zeytinyağlılara, hindiden çökertme kebabına kadar değişen çeşitler ile pilav veya makarna, salata veya tatlılar yer alıyor.
GÜVENİLİR VE HİJYENİK
Güvenilir, modern ve ileri teknoloji fırınlarda, hijyenik ortamlarda deneyimli uzman ekipler tarafından hazırlanan yemek malzemeleri günlük olarak Toptancı Hal, GİMAT gibi toplu gıda alışveriş merkezlerinden alınarak sağlanıyor.
Ana yemeklerin vazgeçilmezi etler ise mezbahalardan veteriner hekim raporu onaylı olarak getiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yemeklerin iftar sofralarına “sıcak zincir” ile getirildiğini, yemeklerin termobaks adı verilen kaplarda tutulduğunu kaydettiler.