Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

II. KÜLTÜR TURİZMİ ZİRVESİ…

-Türkiye’de kültür ve inanç turizminin ele alındığı panelde Anadolu’nun zengin tarihi mirasına sahip kent yöneticileri projelerini ve hedeflerini anlattılar.

21 Aralık 2012 Cuma 00:00
II. KÜLTÜR TURİZMİ ZİRVESİ…

-Türkiye’de kültür ve inanç turizminin ele alındığı panelde Anadolu’nun zengin tarihi mirasına sahip kent yöneticileri projelerini ve hedeflerini anlattılar.   

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökşin: “birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehir olan ankara, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olarak da cumhuriyet tarihinin en önemli kentidir”

Ankara’da düzenlenen “II. Kültür Turizmi Zirvesi” programı çerçevesinde kültür ve inanç turizminin dünü, bugünü ve yarınının değerlendirildiği, bu konudaki projelerin ve hedeflerin açıklandığı bir panel gerçekleştirildi.Panelde Anadolu’nun zengin tarihi mirasına sahip kent yöneticileri projelerini ve hedeflerini anlattılar 

“Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” temasıyla ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan zirvenin öğleden sonraki oturumu Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Tuna’nın yönetiminde gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin panelde yaptığı konuşmada, turizmin gelişmesi için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Ankara tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehir. Aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olarak Cumhuriyet tarihinin de en önemli kentidir.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tarihi mirasını korumak ve ortaya çıkarmak amacıyla bir çok çalışmaya imza attı ve bu yöndeki çalışmalarını da sürdürmeye devam ediyor. Ankara’nın manevi yönü, nanç ve Kültür Turizmi’ndeki önemi ile Hacı Bayram-ı Veli Cami ve çevresini yenileme ve resterasyon Projesi’nin büyük bölümü 9 aylık yoğun bir çalışmayla tamamlanarak 2011 yılı Şubat ayında hizmete açıldı.

KUB_7722.JPG

Ulus Tarihi Kent Projesi de yine tarihi mirasımızın ortaya çıkarılması yönünde çok önemli bir projedir. Bu proje kapsamında, Güvercin Sokak’taki toplam 105 işyeri de sahipleri ile anlaşılarak aslına uygun olarak restore edildi. Hacıbayram-ı Veli Cami’nin yanındaki Augustus Tapınağı da tüm inançlara gösterilen saygı çerçevesinde ayakta kalacak şekilde güçlendiriliyor. 

Yapılan kazılar sonucu ortaya çıkarılan Antik Roma Tiyatrosu’nu da yeniden ayağa kaldırmak için yaptığımız imalat çalışmaları devam ediyor.

Hıdırlıktepe’de gerçekleştireceğimiz Tarih, Kültür ve İnanç değerlerimizle ilgili tesislerin kurulması ile Ankara İnanç Turizmi açısında önemli bir değere daha sahip olacak.”

Panelde birer konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Aziz Elbas ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Mücahit Sami Küçüktığlı da kentlerindeki tarihi miras ve yeni projelerle ilgili bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından panelistlere günün anısına birer teşekkür plaketi takdim edildi.