Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İran İsfahan Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret...

- İsfahan Genel Valisi Sayed Morteza Bakhtiari ve Beraberindeki Heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, Makamında Ziyaret Etti -Büyükşehir Belediyesi Tarafından Başkent’te Gerçekleştirilen Projelerden Bazılarını Gezdiklerini Kaydeden İsfahan Genel Valisi Bakhtiari: “Projeleriniz O Kadar Güzel ki, Hayran Kaldık” “Yeşile Çok Önem Veriyorsunuz”

05 Ağustos 2010 Perşembe 05:22
İran İsfahan Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret...

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İran İsfahan Genel Valisi Sayed Morteza Bakhtiari ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Büyükşehir Belediye Binası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan konuk Vali Bakhtiari, “Projeleriniz o kadar güzel ki, hayran kaldık” dedi.

1.JPG
 Başkent Ankara’nın geçen ay İran’dan bir başka heyeti konuk ettiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “İranlı kardeşlerimizi Türkiye’de görmek bizi çok mutlu ediyor. Son zamanlarda karşılıklı geliş gidişlerin fazlalaşması gerçekten çok mutluluk verici” dedi. “Ümit ederim, Türkiye’den ve Ankara’dan güzel hatırlarla ayrılırsınız” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, konuk heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
-“PROJELERİNİZE HAYRAN KALDIK”
 Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve belediyeler birliği üyelerinden oluşan 24 kişilik konuk heyete başkanlık eden İsfahan Genel Valisi Bakhtiari, Başkan Gökçek’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İsfahan tarafından size herkesin selamı var” dedi.
 Ziyaret öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu sosyal ve kültürel, kentsel dönüşüm projeleri ile rekreasyon alanlarını gezdiklerini, ziyaretten sonra da gezmeye devam edeceklerini kaydeden Vali Bakhtiari, “Gerçekleştirdiğiniz projeler o kadar güzel ki, biz hayran kaldık. Gerçekten sizi tebrik ederiz, bizim için de bir örnek oldu” diye konuştu.
-“YEŞİLE ÇOK ÖNEM VERİYORSUNUZ”
Gezileri sırasında Başkent Ankara’da gördükleri yeşilliğin de kendilerini hayrete düşürdüğünü anlatan konuk Vali Sayed Morteza Bakhtiari, “Yeşil sahalara güzel bakıyorsunuz ve parklara çok önem veriyorsunuz. Buraya gelmeden önce Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ni gezdik. Sizin eseriniz olduğunu öğrendik ve bu çalışmaya da hayran kaldık. Bu çocukların, boş zamanlarında güzel yerlere gelmesini siz sağlıyorsunuz” dedi. Başkan Gökçek’i İsfahan’a davet eden Konuk Vali, karşılaştıkları konukseverlik için teşekkür etti.

2.jpg
Konuşmaların ardından, Başkan Gökçek ile Vali Bakhtiari karşılıklı hediyelerini ve plaketlerini verdiler. Başkan Melih Gökçek ile hatıra fotoğrafı da çektiren heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini gezmek üzere Belediye binasından ayrıldı. 

3.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini incelemek ve çeşitli iş dallarında hizmet veren firmalarla görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gelen İran İsfahan Heyeti  Başkan Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından, belediye başkanları, valiler ve belediyeler birliği üyelerinden oluşan konuk heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projeleri ile kentsel dönüşüm ve rekreasyon alanlarını gezdi.