Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İrlanda Heyetinden Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, İRLANDA TİCARET BAKANI JOE CASTELLO VE BERABERİNDEKİ HEYETİ MAKAMINDA AĞIRLADI -CASTELLO: “TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE ÜYELİĞİNİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

29 Mart 2012 Perşembe 13:00
İrlanda Heyetinden Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

irlanda_heyeti_400_2_29032012.jpg

İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Castello ve beraberindeki heyet,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Başkan Gökçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye’de sizleri görmek bizi mutlu etti. Belediyeye ziyaretinizden dolayı da teşekkür ederiz. Umarım Türkiye’den çok güzel temaslarla ayrılırsınız” dedi
Heyet Başkanı İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Castello da  “Bizleri burada ağırladığınız için öncelikle size çok teşekkür ederim” diye başladığı konuşmasında, “Türkiye ile tarihi ve ekonomik olarak çok iyi ilişkilerimiz var” dedi.
İrlanda’nın 4,5 milyon nüfusu ile Türkiye’ye nazaran küçük bir ülke olduğunu ifade eden Konuk Bakan, buna rağmen yüksek kalitede çevre, sağlık, yapı, mühendislik, iletişim ve bilgi teknolojileri konusunda uzmanlık alanlarına sahip olduklarını ifade etti.
Konuk Bakan eşinin Avrupa Birliği Parlamentosu’nda çalıştığını ve komisyon başkanı olduğunu belirterek, Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılımını her zaman desteklediklerini söyledi.
Ziyaret sırasında Konuk Bakan, Başkan Gökçek’e Londra’da yapılacak olan olimpiyatın meşalesini simgeleyen bir hediye verdi.
Başkan Gökçek de konuk bakana porselen tabak hediye etti.

irlanda_heyeti_207_29032012.jpg