Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“İşitmek Değil Hissetmek Önemli”…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 4 ÜLKEDEN GELEN İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETTİ - ANITKABİR, HACI BAYRAM VE CİVARI, ÇOCUK MECLİSİ, ANKARA SOKAKLARINDA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ İLE ANKARA KALESİ’Nİ GEZEN ÇOCUKLAR, BAŞKENT’E HAYRAN KALDI

12 Mart 2012 Pazartesi 15:32
“İşitmek Değil Hissetmek Önemli”…

isitme_engelli_400_2_12032012.jpg

Büyükşehir Belediyesi, 4 ülkeden gelen işitme engelli öğrencileri ve eğitimcilerini konuk etti. Başkentli çocuklarla buluşan konuk öğrenciler, Ankara’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezdiler.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlı Turizm Şube Müdürlüğü,  Hayatboyu Eğitim (LLL), AB Projesi kapsamında Ankara’da bulunan, yaşları12 ila 15 arasındaki işitme engelli öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nce ağırlandı. Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’dan gelen 17 öğrenci ve 10 eğitimciyle birlikte, projeyi yürüten Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan gelen 5 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan misafir heyet, Başkentli yaşıtlarıyla bir araya geldi, Anıtkabir’den başlayarak, rehberler eşliğinde kentin tarihi ve turistik bölgelerinde keyifli bir gün geçirdi. Büyükşehir Belediye Binası’nda başlayan gezinin ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir’e hayran kalan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk hakkında kapsamlı bilgi alan öğrenciler, Ankara ve Türkiye’yle ilgili önyargılarının yıkıldığını dile getirdiler. Daha sonra Hacı Bayram ve çevresini gezen işitme engelli öğrenciler, Ankara’nın tarihi evlerini ilgiyle incelediler.

- “BİZDE ÇOCUK MECLİSİ YOK”
Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği programla Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen misafir ekibin bir sonraki durağı ise Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi oldu.

isitme_engelli_207_12032012.jpg

Farklı kültürlerden gelen konuklarını kapıda karşılayan Başkan Umut Bayraktar ve arkadaşları, Meclis Salonu’nda yapılan kısa tanıtımın ardından soruları yanıtladılar. Ülkelerinde bu amaçlarla kurulmuş bir meclis olmadığını belirten konuk eğitmenler, çocuk sorunlarına yönelik kuruluşlar olsa da bu şekilde bir karar organı olarak çalışan, yöneticileri her yıl seçimlerle belirlenen bir kuruluş bulunmadığını anlattılar.
Sunumun ardından misafirlere Çocuk Meclisi kalemlerini hediye eden üyeler, misafirlerinden mail yoluyla iletişimi sürdürme sözü aldılar. Meclis üyeleri ve konuklar, birbirlerinin dilini anlamasalar da kurdukları iletişim ve yakaladıkları ortak dilden duydukları heyecanı vurguladılar. 

isitme_engelli_400_3_12032012.jpg

Çocuk Meclisi’nin ardından konuk öğrenciler, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ni ziyaret etti. Buradaki çalışmalardan da çok etkilendiklerini dile getiren misafir ekip liderleri ve proje sorumluları, çocukların gördükleri yakın ilgi ve dostluktan dolayı çok mutlu olduklarını, karşılıklı değişim programlarının devam edeceğini belirttiler. 
Günün son durağında da Ankara Kalesi ve civarını gezen konuk heyete, Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, günün anısına, kupa, bardak altlığı gibi hediyelik eşyalarla, Ankara’yı anlatan İngilizce dokümanlar verdi.