Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İslamabad Belediye Başkanı’ndan, Başkan Gökçek’e Ziyaret

-Pakistan’ın Başkenti İslamabad Belediye Başkanı İmtiaz İnayet Elahi ve Eşi Sabia Elahi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Makamında Ziyaret Etti -Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmalarından Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, Hacı Bayram Cami ve Aile Yaşam Merkezi’ni Gezdiklerini Anlatan Konuk Başkan Elahi: “Göreve Başladığımda İlk Anlatılan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Yaptığı Başarılı Çalışmalar Olmuştu” “Sayın Başkan Melih Gökçek, Ankara İçin İnanılmaz Başarılara İmza Atmış”

04 Nisan 2011 Pazartesi 05:32
İslamabad Belediye Başkanı’ndan, Başkan Gökçek’e Ziyaret

Ankara’nın kardeş şehri ve Pakistan’ın Başkenti İslamabad Belediye Başkanı İmtiaz İnayet Elahi, eşi Sabia Elahi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, makamında ziyaret etti.
 Büyükşehir Belediye Binası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Konuk Başkan Elahi, Başkent Ankara’ya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ankara’yı ziyaret etmek benim için büyük bir onur. Türkiye’ye daha önce gelmiştim ama Ankara’ya ilk gelişim. Ama bu çok özel bir ziyaret, çünkü İslamabad’ın kardeş şehri Ankara’yı ziyaret ediyorum” dedi.

-ELAHİ: “BAŞARILI ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜK”

1.JPG
Belediye Başkanlığı görevine 2 sene önce başladığını kaydeden Elahi, “Görev başladığımda ilk anlatılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptığı çok başarılı faaliyetler oldu. O zamandan beri benim içimde de büyük bir istek vardı. Ankara’yı ziyaret edip, Sayın Başkan’ın bu başarılarını yerinde görmek. Sayın Başkan Melih Gökçek, İslamabad’ı daha önce ziyaret etmişti ama benim dileğim, bana tekrar bir ziyarette bulunup, burada gördüğüm güzel ev sahipliğine bir karşılık vermek” diye konuştu.
İslamabad Belediye Başkanı Elahi’nin ardından, “Kardeşlerimizi Ankara’da görmek bizi çok mutlu etti” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Melih Gökçek, “Oldum olası Türkiye’nin Pakistan’a ve Pakistan’ın da Türkiye’ye karşı olan muhabbeti bellidir. Hangi dönemde kimin bir sıkıntısı varsa, birbirlerinin yardımına koşmayı bir borç bilmişlerdir. İnşallah bu kardeşlik kıyamete kadar devam edecek. Ben inşallah Türkiye’den güzel duygularla ayrılacağınızı ümit ediyorum. Tekrar ailecek hoş geldiler diyorum” dedi.

-“AİLE YAŞAM MERKEZİ’Nİ İSLAMABAD’DA DA UYGULAMAK İSTİYORUZ”

2.jpg

Konuşmaların ardından bir gazetecinin, “Ankara’yı nasıl buldunuz?” sorusu üzerine Konuk Başkan Elahi, eşiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalarından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, Aile Yaşam Merkezi ve Hacı Bayram Cami’ni gezdiklerini ve çok etkilendiklerini kaydederek, “Eşim özellikle Aile Yaşam Merkezi projesinden çok etkilendi. Hemen İslamabad’da böyle bir merkezi hayata geçirmek için kolları sıvadık” dedi. “Sayın Başkan Melih Gökçek, Ankara için inanılmaz başarılara imza atmış” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Elahi, misafirperverliği için de Başkan Gökçek’e teşekkür etti.
 Daha sonra hediye takdimine geçen Elahi, Başkan Gökçek’e özel işlemeli ve taşlı tepsi, Başkan Gökçek de konuk başkana işlemeli vazo ve tabak hediye etti. İslamabad Belediye Başkanı Elahi’nin eşi Sabia Elahi’ye de işlemeli özel bir fincan takımı takdim eden Başkan Gökçek, “Bizde bir laf vardır. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır” dedi.