Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İsrail’in Gazze’ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısı…

-Başkan Gökçek, İsrail’in, Gazze’ye İnsani Yardım Götüren Gemilere Yaptığı Saldırıyı Kınayarak, “bu bir insanlık suçudur. İsrail yıllardır, çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm masum sivillere ve Filistin halkına, bu tür saldırıları düzenlemektedir”

31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:04
İsrail’in Gazze’ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilere yönelik yaptığı saldırıyı ve İskenderun’da 6 askerimizin şehit olduğu hain terör saldırısını kınayarak, “Terörün her türlüsünü lanetliyorum” dedi. Başkan Gökçek, “insanlık suçu” olarak nitelendirdiği saldırılara ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“İsrail’in, Gazze’ye insani yardım götüren gemilere, bütün uluslararası anlaşmalara rağmen yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı, İsrail’in yıllardır çoluk, çocuk, kadın ve yaşlı demeden tüm masum sivillere ve Filistin halkına uyguladığı işgal ve katliamın boyutunu bir kez daha dünyaya göstermiştir.
İsrail devleti bu saldırıyla yeni bir çılgınlığa daha imza atmış ve insanlığa yüzyılın utancını yaşatarak, Ortadoğu’da estirdiği terör ve saldırıların bir başka boyutunu sergilemiştir. Bu bir vahşettir, terördür ve insanlık suçudur.
İnsan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe sayan, her türlü insani ihtiyaç maddesinin Gazze’ye girişin yasaklayan, Filistin halkını ölüme terk eden İsrail’in bu davranışlarının kabul edilir hiçbir tarafı yoktur. İnsanlığa hizmet etmeyi amaç edinen tüm uluslararası kuruluşların bu olay karşısında sessiz kalmayacağına inanıyorum.
-“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET
DİLİYORUM”
Diğer yandan, İskenderun’da Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne yapılan ve 6 askerimizin şehit olduğu 7 askerimizin de yaralandığı hain terör saldırısını da nefretle kınıyorum. Terörün insanlığa verdiği zararın boyutu artık tartışılmaz bir duruma gelmiştir. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”