Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İŞTE YEŞİL ANKARA

Yeşil Ankara’nın mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 20 yıl içinde adı “Bozkır Ankara’dan, Yeşil Ankara”ya dönen Başkent’in, bu yeşil dönüşümünün fotoğraflarla anlatıldığı “Yeşil Ankara” adlı kitabın tanıtımını yaptı.

18 Mart 2014 Salı 10:54
İŞTE YEŞİL ANKARA

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, YEMYEŞİL FOTOĞRAFLARLA BEZELİ “YEŞİL ANKARA KİTABI”NI TANITARAK, DAHA YEŞİL BİR KENT İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

-ÜNLÜ SANATÇI FUNDA ARAR’IN DA ŞARKILARIYLA RENK KATTIĞI GECE DEV BOYUTLARDAKİ ANKARA FOTOĞRAFLARI SERGİSİ DE KATILIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

-“20 YIL ÖNCE KİRLİ HAVAYLA BOĞULAN, SULARI AKMAYAN, TRAFİĞİ FELÇ, CADDELERİ DAR, SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATI OLMAYAN KENT DEVRALDIK”

-“ANKARA’DA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI 2 METREKAREDEN 19,5 METREKAREYE ÇIKARDIK”

-“ANKARA’DA, SADECE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN

YAPTIĞI 366 PARK VAR”

Yeşil Ankara’nın mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 20 yıl içinde adı “Bozkır Ankara’dan, Yeşil Ankara”ya dönen Başkent’in, bu yeşil dönüşümünün fotoğraflarla anlatıldığı “Yeşil Ankara” adlı kitabın tanıtımını yaptı.

yesil_ankKUB_0652.JPGBaşkan Gökçek, “Bozkır Ankara’nın”20 yıl içerisinde “Yeşil Ankara’ya”   dönüştüğünü belirterek, “Ankara’da sadece Büyükşehir belediyesi olarak bizim yaptığımız ve büyük bir kısmı devasa olan 366 park var. Kişi başına düşen yeşil alan 2 metreden, nüfusun 2,5 katına çıkmasına rağmen kişi başına 19,5 metreye çıktı” dedi.

JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen, Funda Arar’ın da muhteşem şarkılarıyla renk kattığı ve dev boyutlardaki fotoğraf sergisiyle de ilgi toplayan tanıtım toplantısına Başkan Gökçek’in yanı sıra eşi Nevin Gökçek, milletvekilleri, iş adamları ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Başkan Melih Gökçek, dev ekranda gösterilen “Dünden Bugüne Ankara”, “Yeşil Ankara” kliplerinin eşliğinde davetlilere, 20 yılda bozkır Ankara’dan yeşillere bürünen Ankara’nın, bu dönüşüm sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.

20 yıl önce kirli havayla boğulan, suları akmayan, yeşil alanı olmayan, trafiği felç, caddeleri dar, sosyal ve kültürel hayati olmayan bir kent devraldıklarını belirten Başkan Gökçek,  “O dönemde Ankara'nın lakabı Bozkır Ankara'ydı. 71 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan, ancak 2 metrekareye ulaşmıştı. Biz bu tabloyu değiştirmek istedik. Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 metrekareden 19,5 metrekareye çıkardık" dedi.

Ankara nüfusunun 20 sene içinde iki kat arttığını da ifade eden Başkan Gökçek, “Eğer nüfus sabit kalsaydı Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan, 38 metrekare olacaktı. Bu da demek oluyor ki 71 yıllık Cumhuriyet tarihinde üretilen yeşil alanı, biz her sene Ankara'ya ilave ettik ve bugün Ankara’nın adı ‘Yeşil Ankara’ oldu” dedi.

-“ANKARA, 10 DEV REKREASYON ALANI İLE DÜNYADA TEK”

Dünyanın hiçbir kent merkezinde ikiden fazla rekreasyon alanı olmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, sadece Ankara’da 10 adet dev rekreasyon alanı olduğunu söyleyerek, bu alanları; Mogan Park, Göksu Park, Harikalar Diyarı, Mavi Göl, 50.Yıl Parkı, Dikmen Vadisi, Gençlik Parkı, Altınpark, Kuzey Ankara Rekreasyon Alanı, Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı olarak sıraladı.

Yeşilin her tonunun hakim olduğu bu rekreasyonlarının yanı sıra 11’inci rekreasyon alanının ise yapımı devam etmekte olan yesil_ank_DNR9408.JPGEsertepe Rekreasyon Alanı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Melih Gökçek, rekreasyon alanlarının ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül aldığını da vurgulayarak, bu ödülleri de dinleyicilerle paylaştı.           

Bu dev parkların yanı sıra Ankara genelinde her semte ve her mahalleye yürüme mesafesinde parklar ve rekreasyon alanları yapıldığını da anlatan Başkan Gökçek, Sadece Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ankara'da toplam 366 adet park bulunduğunu sözlerine ekledi.

-“BAŞKENTİ MİLYONLARCA AĞAÇ VE ÇİÇEKLE DONATTIK"

Başkent’in meydanlarını da ağaç ve çiçeklerle donattıklarını kaydeden Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar milyonlarca fidan, yüz binlerce boylu fidan, milyonlarca çalı diktik. Boyları 15 metreye ulaşan yüz binlerce ithal ağaç dikimi gerçekleştirdik. Milyonlarca metrekare rulo çim yeşillendirmesi yaptık. Bugüne kadar 100 milyonun üzerinde mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik.”

“Çevreyi korumak ve gelecek nesillere yeşil bir Ankara bırakmak için çalışıyoruz.  Çünkü biliyoruz ki yeşil medeniyetin simgesidir” sözleriyle konuşmasını alkışlar arasında tamamlayan Başkan Gökçek, çektiği yemyeşil Ankara fotoğraflarıyla “Yeşil Ankara” kitabının oluşumunu sağlayan fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın’a teşekkür ederek, başarılı çalışmaları nedeniyle bir plaket verdi.

Daha sonra Yeşil Ankara tanıtım toplantısında, “Ankara'nın Dünü ve Bugünü” başlıklı sinevizyon gösterisi büyük ilgi çekerken, davetlilere de çiçek hediye edildi. Ünlü sanatçı Funda Arar’ın muhteşem yorumuyla seslendirdiği şarkılar, programa ayrı bir renk kattı.

İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA
İŞTE YEŞİL ANKARA