Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 90. Yılı…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi İstiklal Marşı’nın Kabulünün 90. Yılını, “Mehmet Akif’in Bestelenen Şiirleri” Konseri, İbrahim Sadri’nin Şiir Dinletisi ve İstiklal Marşı Belgeselinin Gösterimi İle Kutladı

14 Mart 2011 Pazartesi 09:57
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 90. Yılı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılını Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan programda, sinevizyon gösterisi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden derlenen, şiir dinletisi ve konser yer aldı.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu’nun katıldığı program İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Anadolu’nun düşman işgalinde olduğu yıllarda, bağımsızlık ateşini, vatan sevgisi ve inancını pekiştirecek bir marş ihtiyacı sonucunda Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemi betimleyen bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Program İbrahim Sadri’nin güçlü sesiyle Mehmet Akif Ersoy’un safahat adlı şiir kitabında yer alan bazı şiirlerini seslendirmesiyle devam etti. 
Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi’nin, Mehmet Akif’in şiirlerinden, ağırlıklı olarak kendi bestelediği şarkıları seslendirmesi ile program son buldu.
Program sonunda Nevin Gökçek, konsere renk veren sanatçılara birer buket çiçek armağan etti.