"İTFAİYE HAFTASI" KUTLAMALARI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın “İtfaiye Haftası” nedeniyle düzenlediği sergi, Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

25 Eylül 2014 Perşembe 16:27
"İTFAİYE HAFTASI" KUTLAMALARI

-İTFAİYE HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI’NCA DÜZENLENEN SERGİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

-SERGİNİN AÇILIŞINI YAPAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BALCI: “TÜRKİYE’DEKİ ÖNEMLİ AFETLERDE BAŞARIYLA GÖREV YAPAN ANKARA İTFAİYESİ İLE GURUR DUYUYORUZ”

-SERGİDE “BOZO” VE “ŞİVAS” ADLI ARAMA KURTARMA KÖPEKLERİ ANKARALILARIN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKTİ

Fotoğraf sergisinin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı yaptı. Balcı, açılışta yaptığı konuşmada; Ankara İtfaiyesi’nin gerçekleştirdiği güzel faaliyetlerin sergilendiğini kaydetti.

Genel Sekreter Balcı, Ankara İtfaiyesi’nin sadece kent sınırları içinde değil, başka illerde de meydana gelebilecek görevler için 7/24 saat hazır bir şekilde beklediğini ifade etti. Balcı, böylesi durumlarda da Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatının koşa koşa göreve gittiğini kaydetti.

Son olarak Soma faciasında Ankara İtfaiyesi’nin hemen yola çıktığını ve orada da en riskli bölgelerde görev alarak vazifelerini üstün bir anlayışla yerine getirdiğini anlatan Balcı, “İtfaiye teşkilatımıza bundan dolayı da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Balcı, Ankara İtfaiye Teşkilatının tüm Türkiye’deki itfaiye teşkilatlarının yetişmesine yardımcı olduğunu, dalgıçlık eğitimi başta olmak üzere bir takım hizmet içi eğitimlere de zaman zaman gittiğini ve başka yerlerde bu hizmetlerin aksamadan sürmesi için zaman harcadığını belirtti. Balcı, “Bu da Ankara olarak ayrı bir gurur kaynağımız. Tabi burada Melih Gökçek Başkanımızın İtfaiye teşkilatına vermiş olduğu önemi vurgulamamız gerekiyor” diye konuştu.

İtfaiye Haftası nedeniyle açılışı yapılan ve 100 fotoğrafın yer aldığı sergide,  Ankara İtfaiyesi’nde arama-kurtarma çalışmalarında görev yapan “Şivas” ve “Bozo” isimli köpekler Ankaralıların büyük ilgisini çekti.