Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE

Ankara itfaiyesi sahip olduğu 3 adet “Kapalı Alan İlk Müdahale Aracı” ile Başkent’te yangınla mücadeleye yeni bir boyut kazandırdı.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 14:22
İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE

-ANKARA İTFAİYESİ SAHİP OLDUĞU “KAPALI ALAN İLK MÜDAHALE ARACI” SİSTEMİYLE DE BETON VE ÇELİK YAPILARI DELEREK YANGIN ALANINA DIŞARIDAN ETKİN MÜDAHALE SAĞLIYOR

itfaiye.jpgAnkara itfaiyesi sahip olduğu 3 adet “Kapalı Alan İlk Müdahale Aracı” ileBaşkent’teyangınla mücadeleye yeni bir boyut kazandırdı.

İlk olarak Ankara İtfaiyesi tarafından kullanılan “Kapalı Alan İlk Müdahale Aracı”ndaki sistem, ani parlama ve patlama riskleri yüzünden girilmesinde zorluk çekilen, özellikle bodrum katlar, sanayi bölgeleri ve tüm başlangıç yangınlarına, riskin en aza indirilerek, etkin müdahalede bulunulmasını sağlıyor.

 “Kapalı Alan İlk Müdahale Aracı”nda bulunan özel tabancayla beton duvar veya çelik levhalar, itfaiyeci tarafından tehlikeli alana girilmeden su basıncı ve sistemin içinde bulunan ufak demir tozları ile 1-1,5 dakika gibi kısa bir sürede deliniyor. 

Daha sonra yangının meydana geldiği ve ısı değeri 600-800 santigrad dereceye çıkan ortama girilmeden, duvarda açılan küçük bir delikten içeriye transfer edilen basınçlı su ile hem yangın söndürülüyor hem de yangın mahalli soğutuluyor.

Sistemin yangınlara müdahalede önemli kolaylıklar sağladığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, şunları söyledi:

Yangın yerine müdahalenin imkansız veya riskli olduğu durumlarda kullandığımız bu sistem, bize yangına dışarıdan etkin müdahale imkanı sağlıyor. Sistemle çelik ve beton gibi tüm yapı malzemelerinde ufak bir delik açılarak, kapalı alanda cereyan eden yangına, basınçlı suyla dışarıdan müdahale imkanı elde ediliyor.

İtfaiyecilerimizin can güvenliğinin sağlandığı bu uygulama ile beton duvar ve çelik levhalarda açılan deliğin çok küçük olması ve açılan deliğin kullanılan tabanca ile kapatılması sonucu yangın alanına oksijen girişi de önlenmiş oluyor. Basınçlı su yanan materyal veya gazları süratle soğutarak, yangının çabuk sönmesine yardımcı oluyor.” 

Yangını söndürmenin yanı sıra olayla ilgili delillerin de korunması gerektiğini vurgulayan Sipahi, yoğun su kullanılarak söndürülen yangınlarda ipuçlarının yok olduğunu, bu sistemin çok az su kullanarak yangını söndürmesi nedeniyle ortalıkta su bile kalmayacağı için delillerin de korunabildiğine dikkat çekti.  

İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE
İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE
İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE
İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE
İTFAİYE'DEN HER TÜRLÜ YANGINA ETKİN MÜDAHALE