Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kabil Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-Afganistan’ın Başkenti Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevendiş Ve Beraberindeki Heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Makamında Ziyaret Etti -Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Kabil’e Proje Yardımı Talebinde Bulunan Nevendiş, Başkan Gökçek’e Hitaben: “Sizin Çalışmalarınızı Yakından Takip Ediyorum Ve Çok Başarılı Buluyorum. Sizin Tecrübelerinizle Kabil’i Yeniden İnşa Edebiliriz” -Başkan Gökçek: “Kabil’in Yeniden İnşasında Bizimde Çorbada Tuzumuz Olursa Mutlu Oluruz”

27 Ekim 2010 Çarşamba 01:53
Kabil Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

Afganistan’ın Başkenti Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevendiş ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih
Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına ve projelerine ilişkin bilgi almak ve Kabil’in yeniden inşa edilmesi konusunda işbirliği yapmak üzere gerçekleştirilen ziyarette konuşan Nevendiş, “Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.
Cumhurbaşkanımız Hamid Karzai ve 5 milyonluk Kabil halkının selamlarını getirdik” dedi.
Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının çok eskilere dayandığını ve şu anda Kabil’in barış komutasının TSK’da bulunduğunu ifade eden ve Kabil’e ilişkin bilgiler de veren Nevendiş, 2001 yılında yaşanan savaş sonrası birçok tarihi eserin yıkıldığını belirterek, “Siz gerçekten çok başarılı bir belediye başkanısınız. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kabil Belediye Başkanı Nevendiş, “Sizin de tecrübelerinizle Kabil’i yeniden güzel bir şekilde inşa edebiliriz” dedi. Başkan Gökçek’i Kabil’e davet  eden Nevendiş, “Bir de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet gelir de orada çalışma yapıp, projeler konusunda bize yardımcı olursa çok mutlu oluruz. Ayrıca burada da bizim elemanlarımıza eğitim verirseniz,çalışmalarımızda çok büyük yardımlarınız olmuş olur” diye konuştu.
-“KARDEŞLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Nevendiş’in ardından, “Afganistan ile Türkiye oldum olası kardeş iki ülke” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Melih Gökçek, “Kabil ve Ankara’yı da aynı şekilde düşünüyoruz. Ankara ve Türkiye olarak kardeşlerimize her türlü desteği yapmak isteriz. Özellikle Kabil’de 2001 yılında yaşanan harbin getirmiş olduğu tahribatı da biliyoruz. Bunun için de çok çaba gerekiyor. Bu arada çorbada bizim de tuzumuz olursa mutlu oluruz” dedi.
Yunus Nevendiş’in, elemanlarının yetiştirilmesi konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden istediği her türlü yardımı da yapmaya hazır olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Ne zaman istiyorsanız, istediğiniz kadar eleman gönderebiliriz. Biz onları burada ağırlamak da isteriz. Hangi konuda arzu ediyorlarsa o konuda eğitim veririz. Proje intikali noktasında da yardımcı oluruz.
Ankara’nın Kabil’e hediyesi olabilecek nasıl bir çalışma yapabiliriz onu da araştıracağız” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Pakistan’ın Başkenti İslamabad’a 2005 yılında büyük bir “Ankara Parkı” yapıldığını da hatırlatan Başkan Gökçek, “İnşallah arkadaşlarımız Kabil’e gelir tetkik ederler ve orada da ona benzer bir çalışmamız olur. Oradaki din kardeşlerimizi, soy kardeşlerimizi desteklemek her zaman görevimiz” dedi.
Konuşmaların ardından Konuk Başkan’a işlemeli tabak ve tanıtım kitapçıkları hediye eden Başkan Gökçek’e konuk heyet tarafından da üzerinde Afganistan ve Kabil’in amblemlerinin bulunduğu halı ile seccade olarak kullanılan bir halı takdim edildi.