Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KAÇIRMAYIN…

Büyük Ankara Sirki’nde Son Hafta

12 Aralık 2012 Çarşamba 00:00
KAÇIRMAYIN…

Büyük Ankara Sirki’nde Son Hafta 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gelenekselleştirdiği Büyük Ankara Sirki Hafızalara Kazınan Gösteriler ile Sona Eriyor.

İlk Gösteriden Bugüne On Binlerce Kişinin İzlediği Sirk, Birbirinden Heyecanlı Şovları ile Bu Hafta Sonu 15 ve 16 Aralık’ta Son Kez İkişer Gösteri Yaparak, Başkente Veda Edecek.

Ankaralı çocukların ve ruhu çocuk kalanların vazgeçemedikleri, eksiksiz bir organizasyon ve dev bir kadroyla izleyenleri büyüleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyük Ankara Sirki, Başkentlilere veda etmeye hazırlanıyor.

Gösterilerine başladığı tarihten bu yana on binlerce Başkentlinin izlediği Büyük Ankara Sirki, ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda sirk_2012_son_hafta_300_2_12122012.jpghafta içi ilköğretim öğrencilerine hafta sonu ise 15 ve 16 Aralık’ta saat 14.00 ve 18.00’de tüm Başkentlilere bu sezon son kez perdelerini açıyor.

Bu dönem Gazi ve Ankara üniversiteleri ile Polis Koleji öğrencilerine gerçekleştirdiği özel gösteriler ile dikkat çeken sirk, son gösterileri ile de Başkentlileri unutulmayacak şovlara çağırıyor.

Rengarenek, keyifli, adrenalin yükselten gösteriler ile hafızalara kazınan sirk dünyası, binlerce çocuk ve yüreği çocuk kalan Başkentli ile ücretsiz olarak buluşuyor. Sahnenin ortasında kurulu perdenin aralanmasıyla izleyiciler için bambaşka bir dünyanın pencereleri açılıyor.

Binlerce Başkentli, bu renkli dünyanın parçası olurken bazen risklerle dolu gösteriler kalp atışlarını hızlandırıyor, bazen nefesler tutuluyor. Tüm sirklerin vazgeçilmez unsurları sevimli palyaçolar, “Büyük Ankara Sirki”nde de çocukların neşe kaynağı olurken, akrobatların kuvvet ve dengeye dayanan güçlük derecesi yüksek hareketleri izleyicilere heyecan veriyor.

İzleyenlerin gözünde “uçan adamlar” olarak yer eden trapezciler, senkronize hareketleri uyum içerisinde gerçekleştirirken, gözler ip cambazlarından bir saniye bile olsun ayrılmıyor.

Sirkin en çok ilgi çeken Jonglörleri el çabukluğu ile yaptıkları hareketlerle hayranlıkla izleniyor. İllüzyon ise “Büyük Ankara Sirki”nin özel ilgi gören gösterilerinden biri.

Sevimli köpekler ile Osetyalı binicileriyle büyük uyum içinde hareket eden atlar, evcil hayvanların yeteneklerinden örnekler sunarken, vahşi doğanın haşmetli temsilcileri Beyaz Kaplanlar itaatkar, uyumlu tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Ankaralıların, gösterilere sorunsuz ulaşabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, kentin çeşitli noktalarından ASKİ Spor Salonu’na gösteri saatlerinden 1 saat önce ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor.