Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalleli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) Tarafından Düzenlenen “Ailenin Tutkalı Kadın” Temalı Proje Tanıtım Toplantısına Katıldı

10 Aralık 2012 Pazartesi 00:00
KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalleli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği  (YEKAD) Tarafından Düzenlenen “Ailenin Tutkalı Kadın” Temalı Proje Tanıtım Toplantısına Katıldı

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin “Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul” ile Uygulamayı Planladığı “Anne Üniversitesi”  Projeleri Büyük Övgü Aldı

Emine Erdoğan:

“Her Mutlu Ailenin Arkasında Özenli, Fedakar, Hoşgörülü ve Merhametli Bir Kadın Vardır”

Başkan Gökçek:

“Üniversitelerle İşbirliği İçinde ‘Anne Üniversitesi’ Kurulması İçin Harekete Geçeceğiz”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalleli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından düzenlenen “Ailenin Tutkalı Kadın” temalı proje tanıtım toplantısına katıldı.

Ala Restoran’da düzenlenen toplantıda; Emine Erdoğan ve Başkan Melih Gökçek’in yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, milletvekilleri, belediye başkanları ve dernek üyesi kadınlaplaket_770_2_10122012.jpgr bulundu.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve “Yenimahalle’de Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi” başlığıyla ilçede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren YEKAD Başkanı Fatma Serdar, “Çeşitli vesilelerle Yenimahalleli kadınlarımızla buluşup, sorunlarını dinledik ve bu sorunlarla dertlenip, derneğimizi kurduk. Biliyorduk ki kadınlarımızın sorunlarını çözecek olan da yine biz kadınlarız” dedi.

Yönetim Kurulu üyelerine, kadın destekçilere, mobil okul hocalarına tek tek teşekkür eden Serdar, “İyi niyetimize inanıp bizi destekleyen, heves ve heyecanımızı ikiye katlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e teşekkür ediyorum. Teşrifleriyle bizi onurlandıran Emine Erdoğan hanımefendiye ve sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Amaçlarının Yenimahalle sınırları içerisinde yaşayan kadınlara dost eli uzatmak olduğunu ve bu amaçla da çeşitli projeler yürüttüklerini kaydeden Dernek Kurucusu Nazan Aytop da bu projelerden en önemlilerinden birinin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kendine Ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul” projesi olduğunu söyledi. Kadınlara, 3 haftaya yayılmış toplam 9 saatlik programla psikolojik destek, kendine ve kentine duyarlılık, yaşadıkları şehri keşfetme gibi konularda eğitim verildiğini kaydeden Aytop, “Daha sonra katılım belgesi vererek, Ankara turu da yaptırıyoruz. Böylece kadınlarımızın şehrini tanıması ve sevmesini sağlıyoruz” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit de Yenimahalle kadın kollarının çok güzel çalışmalara imza attığını kaydederek başladığı konuşmasında, Mobil Okul, ramazan etkinlikleri ve şiddeti önleme konusundaki çalışmaları “takdire şayan” olarak nitelendirdi. Emine Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Akşit, aileye ve kadına yönelik şiddete ilişkin de açıklamalarda bulunarak, bu konuda yapılan çalışmaları anlattı.

 -EMİNE ERDOĞAN: “KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ HER İŞ EKSİKTİR, YARIM KALIR”

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise yaptığı konuşmada kadına ve aileye yönelik şiddetin önlenmesinden, bu konudaki çalışmalara, kadının toplumdaki yerinden, kadının bu yerinin bilincine varmasına kadar pek plaket_770_10122012.jpgçok konuda kadınlara önerilerde bulundu. Emine Erdoğan, “Bugün tanıtım toplantılarını yaptığımız projelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 “Aile ve şiddet kavramları aslında birbiriyle asla yan yana getirilmeyecek ve getirilmemesi gereken zıt kavramlardır. Böyle bir konunu gündemimizde olması bile utanç sebebidir” diyen Emine Erdoğan,  “Çok sık kullanılan bir deyim var; ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.’ Ben bu deyimi biraz değiştirerek, ifade etmek istiyorum. ‘Her mutlu ailenin arkasında özenli, fedakar, hoşgörülü ve merhametli bir kadın vardır.’ Kadın elinin, anne elinin değmediği her iş eksiktir, yarım kalır” diye konuştu.

Başkan Gökçek ve çalışmalara destek veren herkese tek tek teşekkür eden Emine Erdoğan sözlerini, “Sadece yasa, yasak ve cezayla arzu ettiğimiz sonuca ulaşamayacağımızı biliyoruz. Asıl olan topyekün bir tavır ortaya konulabilmesidir. Şiddete uğrayanların her daim yanındayız. Şiddet uygulayanların, şiddeti bir güç olarak görenlerin, şiddeti marifet sayanların utanacağı, utandırılacağı, dışlanacağı sosyal iklime ihtiyacımız var. Hiç kimsenin kadına, çocuğa el kaldıramayacağı günlerin inşallah yakın olacağına inanıyorum” diyerek tamamladı.

 -BÜYÜKŞEHİR’İN KADINLARA YÖNELİK FAALİYETLERİ

Kadınların alkışları eşliğinde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik pek çok faaliyetleri olduğunu söyledi. Bu konuda ilklere imza attıklarını ve örnek olduklarını ifade eden Başkan Gökçek, “BELMEK adı altında 1995 yılında kurulan kurslarımız var. Şu ana kadar 196 bin mezun verdik. Burada kadınlarımıza 31 ayrı branşta kurslar veriyoruz. İnanın ressamlarımız değme ressamlara taş çıkartır. Mükemmel eserler meydana getiriyorlar. Birçoğu işte çalışıyor, iş yeri açıyor veya iş evlerinde hobi olarak resim yapıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 18 ayrı hanım lokalinden de şimdiye kadar 277 bin kadının faydalandığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bu da Türkiye’de bir tek biz de var. Bu lokallerde hanımlarımız aerobikten fitnessa, yüzmeden spora kadar her türlü aktiviteyi yapabiliyorlar. Burası da bir nevi aile yaşam merkezi” diye konuştu.

Aile yaşam merkezlerinin hepsinde kadınlara yönelik bölümlerin yer aldığını, ayrıca 165 bin aileye de gıda yardımı yapıldığını belirten Başkan Melih Gökçek, “Bizden yardım alma noktasında en çok müracaatı bayanlar yapıyorlar. Ayrıca konu aile olduğu için bahsediyorum, bugüne kadar 2712 çiftimizi büyük törenlerle evlendirdik. Her yıl ortadan sıfırı kaldırıp, o kadar sayıdaki çiftimizi evlendiriyoruz. Seneye de 213 çifti evlendireceğiz inşallah” dedi.

-BAŞKENT’TE “ANNE ÜNİVERSİTESİ”

 Büyükşehir Belediyesi’nin Psikolojik danışmanlık destek ve eğitim merkezinde 350 ailenin eğitim gördüğünü de ifade eden Başkan Gökçek, Yenimahalleli kadınlara da gayretlerinden ötürü teşekkür ederek, “Birlikte yürüttüğümüz projelerden biri olan ‘Mobil Okul’ ile Yenimahalle’deki165 mahallede yer alan kadınlarımıza uzman kişilerle eğitim verecekler ve ülkemizin güçlü aile idealine hizmet edecekler” dedi.

Üniversitelerle işbirliği içerisinde “Anne Üniversitesi” kurulması için de harekete geçeceklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Bizde işler süratli olur. Bir aya kadar hizmete sokarız” diye konuştu.

 -KADINLARDAN TEŞEKKÜR 

 Konuşmaların ardından YEKAD tarafından proje ve çalışmalarına destek veren Emine Erdoğan, Güldal Akşit ve Başkan Gökçek’e birer teşekkür plaketi verildi.

KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…
KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…
KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…
KADINLARDAN, EMİNE ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ…