KALDIRIMLAR VATANDAŞA TESLİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kaldırımları işgal ederek vatandaşın geçişlerini zorlaştıran fırsatçı esnafa göz açtırmıyor.

09 Haziran 2014 Pazartesi 08:35
KALDIRIMLAR VATANDAŞA TESLİM

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI DENETİMLER ARTIRILDI

-ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA MİLLİ MÜDAFAA CADDESİ VE KUMRULAR CADDESİ’NDEKİ KALDIRIMLARI İŞGADEN  TEMİZLENEREK VATANDAŞLARIN RAHAT KULLANIMINA SUNULDU

Zabita_Seyyar_Denetimi_fotograf_11.JPG

göz açtırmıyor.

Zabıta ekipleri tarafından Başkent’in genelinde yapılan denetimler kapsamında özellikle Milli Müdafaa ve Kumrular Caddesi’ndeki kaldırımı boydan boya işgal edecek şekilde ürünlerini dışarıya çıkararak satışa sunan esnafa ceza yağdırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Merkez Amirliği ve Seyyar Denetim Merkez Amirliği tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerle, mağazaların kaldırımı işgal ederek satışa sundukları mallara el konularak gerekli cezai işlemler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Milli Müdafaa Caddesi ve Kumrular Caddesi’nde kaldırımı işgal eden esnafa gerekli uyarıların yapıldığını belirterek, “Uyarılara rağmen ısrarla kaldırımları işgal etmeye devam eden esnafın malları toplanarak, gerekli yasal işlemler yapıldı” dediler.

Yetkililer, bölgedeki esnafa mallarını kaldırımları, işgal ederek satış yapmamaları ve içeri almaları konusunda uyarıda bulunduklarını kaydederek,  kaldırımları adeta dükkanlarının bir parçasıymış gibi kullanarak kurallara uymayan esnafa ise idari yaptırım tutanağı düzenlenerek,  encümene sevk edildiğini veya peşin para cezası uygulandığını böylece, kaldırımların işgaliyeden temizlendiğini söylediler.

Milli Müdafaa Caddesi ve Kumrular Caddesi’nde yapılan denetimlerde kaldırım işgaline sebep olan su dolabı, dondurma dolabı, çiğ köfte dolabı, büyük sepetler, kola dolabı, masa, sandalye, meyve tezgahları, demir elbise askılıkları ve koliler içinde bulunan çamaşır ve giyim eşyalarına el konularak depoya kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, “Halkın yiyip içtiği ve alışveriş yaptığı tüm alanlar dikkatli bir şekilde denetlenerek görüntü ve gürültü kirliliği olmaması için gerekli çalışmalar yapılıyor” diye konuştular.

Yetkililer, denetimlerin devam edeceğini, vatandaşların yürüyüş yolunu engelleyen ve kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını söylediler.