Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Kapaklar Toplandı Umutlar Canlandı” Kampanyası…

10 ENGELLİYİ TEKERLEKLİ SANDALYE SAHİBİ YAPTI -ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE DÜNYA ENGELLİLER VE DOSTLARI GELİŞİM DERNEĞİ’NCE GERÇEKLEŞTİRİLEN KAMPANYA SONUCUNDA TOPLANAN PLASTİK KAPAKLARLA ALINAN 10 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLDİ

29 Aralık 2011 Perşembe 05:19
“Kapaklar Toplandı Umutlar Canlandı” Kampanyası…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği’nce düzenlenen “ Kapaklar Toplandı Umutlar Canlandı” kampanyası sonucu toplanan plastik kapaklarla alınan 10 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.  kampanya_207_29122011.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen kampanya kapsamında, Çocuk Meclisi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, Aile Yaşam Merkezleri, Gençlik Merkezleri ile Çocuk Kulüpleri’nin üyeleri 750 bin plastik kapak topladılar. Toplanan kapaklarla da ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 10 adet tekerlekli sandalye alındı.  
kampanya_207_2_29122011.jpgBüyük bir özveri ve çalışmanın sonucu alınan 10 tekerlekli sandalye Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı (SOS) Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Dünya Engelliler Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç ,Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’ın katıldığı bir eğlence programıyla dağıtıldı.
Tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teker teker teslim eden Nevin Gökçek, yaptığı kısa konuşmada “Asıl kötü olan gönül engeli. Allah gönül engellilerden bizi korusun. Sizler bizim başımızın tacısınız. Bizler, sizlere ne kadar hizmet etsek ne kadar yanınızda olsak az. Bu projeyle çevreyi kirleten, çevreye zarar veren plastik kapaklar toplanmış oldu. kampanya_207_3_29122011.jpgKarşılığında alınan malzemeler de ortada. Bunu toplumu bilinçlendirme adına yapılan bir girişim olarak görüyor ve bu kampanyaya destek veren herkesi kutluyorum. Ankaralıları bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” dedi. 
Programa TRT sanatçısı Ramazan Kılıç, Hedef Radyodan Süreyya Açıkgöz ile Yetenek Sizsiniz Yarışmasıyla ün kazanan Bilal Görgen de katıldı. Sanatçıların gösteri ve şovları ilgi görürken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri keyifli anlar yaşattı. 
Programın sonunda Dünya Engelliler Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç , SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek’e, engellilere destek nedeniyle bir plaket sunarken, Nevin Gökçek de başarılı çalışmalarından dolayı bir plaket verdi.
Sanatçılar da Nevin Gökçek ve Ömer Vural tarafından programa renk kattıkları için plaketle ödüllendirildiler.