Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Karşıyaka Mezarlığı Giriş-Çıkışlarına Düzenleme...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETCİLERİN BAYRAM ZİYARETİ SIRASINDA SIKINTI YAŞAMAMALARI İÇİN KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NDA ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN YENİ DÜZENLEME YAPTI -ARİFE GÜNÜ DE DAHİL KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE ZİYARETÇİLER 1, 2, 3 VE 4 NO’LU KAPIDAN GİRİŞ YAPAMAYACAKLAR. 2 NO’LU KAPIDAN SADECE ÖZÜRLÜ ARAÇLARI GİRİŞ YAPABİLECEK -ARAÇ GİRİŞLERİ SADECE 6 VE 7 NOLU KAPIDAN OLACAK. ÇIKIŞ YAPACAK ARAÇLAR İSE 5 VE 8 NOLU KAPILARI KULLANACAK -YAYALAR İÇİN DE 5 VE 6 NOLU KAPILAR ARASINDA ÜCRETSİZ SERVİS KONULDU

04 Kasım 2011 Cuma 02:49
Karşıyaka Mezarlığı Giriş-Çıkışlarına Düzenleme...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı süresince ziyaretçilerin sıkıntı yaşamamaları için Karşıyaka Mezarlığı’nda araç trafiğini sağlamak amacıyla yeni önlemler aldı.  

1.JPG
Arife günü de (5 Kasım Cumartesi - yarın) dahil Kurban Bayramı süresince Karşıyaka Mezarlığı’na araç girişleri 6 ve 7 numaralı kapılardan yapılacak. 1, 2, 3 ve 4 numaralı kapılardan araç girişi yapılmayacak. Sadece 2 numaralı kapıdan özürlü araçları giriş yapacak. 
Karşıyaka Mezarlığı’nın genişliği ve defin alanları arasındaki uzaklık dikkate alınarak, otobüs ve dolmuşlarla mezar ziyaretine gelen vatandaşlar için de ücretsiz servis araçları çalıştırılacak.  
Otobüs ve dolmuşlarla Karşıyaka mezarlığına gelen ziyaretçiler 5 numaralı kapı ile Etlik Yükseltepe tarafındaki 6 numaralı kapılar arasında hazır bekleyen servis araçlarıyla, ziyarette bulunacakları yakınlarının mezarlarına gidecek ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra yine servis araçlarıyla dönebilecekler.

2.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Mezarlığı’nda defin ve ziyaret işlerinin en konforlu şekilde gerçekleştirilmesi için yeni defin alanlarına ulaşımı sağlayacak yollar, araçların park yapabileceği genişlikte açılarak, trafik levhaları ile donatıldı.
Yeni açılan adalara ulaşımı sağlamak için açılan yolların tamamı asfaltlandı, defin alanlarına araçlarıyla gelen merhum yakınlarına kolaylık sağlamak amacıyla ada kenarlarına özel park yerleri yapıldı.