Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kazakistan’da Yaşayan Ahıskalılar Ziyaret...

- Kazakistan Türkleri’nin Gazetesi “Ahıska” dan Gelen Bir Heyet Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan’ı Ziyaret Etti

22 Haziran 2010 Salı 07:26
Kazakistan’da Yaşayan Ahıskalılar Ziyaret...

Kazakistan Türkleri’nin Gazetesi  “Ahıska” yöneticileri Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan’ı makamında ziyaret etti.

1.JPG
Ziyarette, “Ahıska” Gazetesi Baş Redaktörü Rövşen Memmedoğlu , Dünya ekonomisinde Kazakistan’ın hızla gelişen milletlerden biri olduğunu belirterek, Ankara’da yaptıkları incelemede Ankara’nın çok gelişme gösterdiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2.jpg
Memmedoğlu,“Bizlerin Kazakistan’ın gelişmesinde ekonomiye çok büyük katkımız var. Gazete olarak da Kazakistan’da gazeteler sırasında öndeyiz. Bizim istediğimiz Türkiye ile daha iyi iletişim kurulması. Türkiye’nin hızlı gelişmesini, ilerlemesini bizim bilmemiz çok güzel. Sizler de bize yardımcı olursanız, Başta Ankara olmak üzere Türkiye’yi Kazakistan’da biz Ahıska Türkleri olarak daha yakından takip edebiliriz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan ise,  Ahıska Türkleri’nin temsilcilerini Ankara’da görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Heyetinizin Ankara ile ilgili övgülerini Başkanım Melih Gökçek’e ileteceğim. Sizin Görüşleriniz bizim için çok önemlidir” dedi”
Daha sonra Rövşen Memmedoğlu, Genel Sekreter Altan Raşit Civan’a, Ahıska Türklerinin yerel giysilerini giydirdi.