Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Kutlamaları…

-KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞI’NIN 20. YILI ANKARA’DA KUTLANDI. KUTLAMALARA TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU SENATO BAŞKANI MAMİ İLE DAVETLİLER KATILDI -BAŞKAN GÖKÇEK: “BUGÜN ÇOK ÖZEL BİR GÜN. KARDEŞ ÜLKE KAZAKİSTAN’IN 20. BAĞIMSIZLIK YILI ANKARA’DA KUTLANIYOR.”

29 Kasım 2011 Salı 09:03
Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Kutlamaları…

1.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da gerçekleştirilen Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı kutlamalarına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami ile birlikte katıldı.

2.jpg
Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı nedeniyle Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda bir konser ve gösteri düzenlendi. Kazakistan’dan gelen devlet sanatçıları tarafından oluşturulan Kazakistan Devlet Halk Dansları’nın gösterisine TBMM Başkanı Çiçek, Başkan Gökçek, konuk Başkan Mami,  bazı Ankara milletvekilleri, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile çok sayıda davetli katıldı.
Gösteri öncesi bir konuşma yapan Büyükelçi Tüymebayev, Kazakistan’ın geçmiş 20 yılına ve bugününe ilişkin kısa bilgi verdi. Kazakistan ve Türkiye’nin etkin bir dış politika izlediğini ve Türkiye’nin desteğini her zaman gördüklerini kaydeden Büyükelçi Canseyit Tüymebaye’nin ardından alkışlarla sahneye Başkan Gökçek davet edildi.
Başkan Melih Gökçek, “Bu akşam çok özel bir akşam. Kardeş ülke Kazakistan’ın 20. Bağımsızlık yıldönümünü Ankara’da kutluyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir etkinlikte bulunmaktan ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

3.jpgKazakistan’ın 20 yıl içinde çok büyük gelişme gösterip Orta Asya’nın parlayan yıldızı haline geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, geçtiğimiz aylarda kültür ve sanat gruplarıyla birlikte Astana’ya gittiklerini ve burada “Ankara Günleri” düzenlediklerini söyledi. Başkan Gökçek, “Bu akşam da burada Kazak kardeşlerimiz bize gösteri yapacaklar. Ankaralılara bu fırsatı veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Milli Orkestrası’nın ve Kazak Devlet Halk Dansları sanatçılarının müzik ve gösterileri ilgiyle izlendi.