Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kazı Sezonu 1 Kasım’da Sona Eriyor…

27 Ekim 2010 Çarşamba 01:52
Kazı Sezonu 1 Kasım’da Sona Eriyor…

-Aykome Genel Kurulu’nda, Başkent’teki Altyapı Tesis Kazı Çalışmalarının, Bulvar, Cadde ve Sokaklarda 1 Kasım 2010 Tarihinde Sona Erdirilmesi Kararlaştırıldı
-Nisan Ayında Açılması Planlanan Yeni Sezona Kadar Sadece Arıza ve Acil Çalışmalarda Kazılara Ruhsat Verilecek
Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) genel kurul toplantısında, altyapı tesis kazı çalışmalarının, bulvar, cadde ve sokaklarda 1 Kasım 2010 tarihinde sona erdirilmesi kararlaştırıldı.
Nisan ayında açılması planlanan yeni kazı sezonuna kadar sadece arıza ve acil çalışmalarda kazlara ruhsat verilecek. 
  Ankara’daki yollar ve kaldırımların, alt yapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılmasının önüne geçilmesi için kurulan AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi), Başkent yollarını ve kaldırımlarındaki kaçak kazılara karşı vatandaşların da duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu.
Altyapı hizmeti veren kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenen AYKOME genel kurulunda, alt yapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılması da sağlanıyor.
-“KAZI VE İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA YOLLARA DİKKAT EDİN”
Asfalt kaplaması ve tretuvar çalışmaları tamamlanmış bulvar, cadde ve sokaklarda alt yapı tesisi için açık kazı yaptırılmaması gerektiğini belirten AYKOME Şube Müdürü Kamil Temiz, “2011 Nisan ayında açılması planlanan kazı sezonuna kadar sadece arıza halleri ve acil çalışmalara ruhsat verebileceğiz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türk Telekom, Başkent Gaz ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ gibi ilgili alt yapı hizmeti veren birçok kurum ve kuruluşun yanında 16 metropol ilçe temsilcisinin de katıldığı genel kurul toplantıları düzenlediklerini ve kazı sezonun başlangıç ile bitiş tarihlerinin bu toplantılarda belirlendiği kaydeden Temiz şunları söyledi:
“Ankara’daki yollar ve kaldırımların, alt yapı tesisleri için farklı kurumlar tarafından defalarca kazılıp sonra tekrar kapatılmasının önüne geçilmesi için kurulan AYKOME, Başkent yollarını ve kaldırımlarını kaçak kazılara karşı koruyor. 1 Kasım tarihinde kazı sezonunun kapanmasıyla birlikte çalışmalarımızı arttıracak, gezici ekiplerle denetimi sağlamak ve vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek için görev başında olacağız.”
AYKOME’ye kazı ve tranşeler (hatlar için açılan kanal) için müracaatların alt yapı kurum ve kuruluşlarından geldiğini, merkezin de müracaatları inceleyip, genel kurulda karar verdiğini belirten Kemal Temiz, “Her ay genel kurul toplantısı yaparız ve başvuruları değerlendiririz. Ayrıca her yıl kazı sezonu tarihlerini belirler ve bu tarihler dışında kazı yapılmasına da izin vermeyiz. Yapılacaksa da bunu yine genel kurul kararıyla izne tabi tutarız. Belirtilen tarihlerde sezonun kapanmasıyla da yapılacak kazılarda en çok dikkat edeceğimiz husus, stabilize ve toprak yerlere ruhsat vermek. Mümkün mertebe asfaltı kestirmemek” dedi.
-“YENİ SEZONDA ÇOKLU KAZI DÖNEMİNE GEÇECEĞİZ”
Müteahhitlerin, binalarına su, elektrik, telefon, kanal ve doğalgaz bağlantılarını ayrı ayrı asfaltı keserek yaptıklarını kaydeden Temiz, “Çoklu kazı dönemiyle birlikte artık müteahhitler bir günde hepsini hallederek, belediyemize başvuruda bulunabilecek. Böylece en az 4 gün süren asfalt kesme çalışmaları ve ruhsat verme işlemleri bir güne inmiş olacak. Böylece Belediye olarak biz de bir binanın teftişi için 4 ayrı günde eleman göndermek zorunda kalmayacağız” diye konuştu.
Bu sayede müteahhitlerin hem maddi hem de zamansal olarak çok büyük avantajları olacağının altını çizen AYKOME Şube Müdürü Kemal Temiz, “Önümüzdeki yıl kazı sezonunun yeniden başlamasıyla birlikte bu sistemi de devreye sokmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 Elektrik, su, kanal ve telefon ile ilgili kurum ve kuruluşlarla anlaşmanın sağlandığını, sadece doğalgaz ile ilgili olarak görüşmelerin sürdüğünü belirten Temiz, “Bunun dışında uygulamaya başladığımız ve planladığımız yenilikler var. Başladıklarımız ruhsat sürecini 4-5 günden 1 güne indirmekti. Bunu büyük oranda sağladık. Bir de şu ana kadar alınmayan, kaçak ruhsatları tespit etmeye çalışan bir programımız var. Bununla ilgili de büyük bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.
-AYKOME TANITIMI İÇİN BROŞÜRLER
 AYKOME’nin çalışmalarına yönelik olarak el broşürü, ilan ve afişler de yaptırılacağını ifade eden Kemal Temiz, bu broşürleri de ilgili kurum ve kuruluşlara, ruhsat için gelen müteahhitlere ve vatandaşlara dağıtacaklarını kaydederek, “Herhangi bir kazı sırasında gördükleri uygunsuzlukları ve yanlışlıkları vatandaşlar, ‘Kaçak Kazılar 341 41 85’ numaralı ihbar hattına veya Belediye’nin http://aykome.ankara.bel.tr/kaziihbar/ internet adresinden  ihbar etmeleri yeterli.