Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı”, Şehrin Merkezinde Yemyeşil Bir Küçük Orman…

20 Temmuz 2010 Salı 07:01
“Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı”, Şehrin Merkezinde Yemyeşil Bir Küçük Orman…

Yaz aylarının gelmesi ve güzel havalarla birlikte güneşin yüzünü göstermesini fırsat bilen Başkentliler, soluğu “Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı”nda alıyor.
Keçiören ilçesi Uyanış Mahallesi Aşık Paşa Caddesi’nde vadi park şeklindeki konumuyla bu doğal park, vatandaşlara şehrin merkezinde şirin, yemyeşil küçük bir orman sunuyor.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, yaklaşık 17 bin metrekarelik alanı, aileler için özel oluşturulmuş piknik sahası ve hepsinden önemlisi sevimli hayvanlarıyla, açıldığı 1998 yılından bugüne Başkentlilerin uğrak yeri oldu.
Parktaki kuğular, Çin kazları, flamingolar, ördekler, doğal bir dere şeklinde oluşturulmuş gölet ve şelalelerinde onları ziyaret eden çocuklarla birlikte oldukça güzel bir tablo çiziyor.
Evcil Hayvanlar Parkı’nın asıl ziyaretçisi çocuklar ve onların mutluluğuna ortak olan ailelerinin yüzünden gülümseme eksik olmuyor. Pekin, Yeşilbaş, Angıt, Labrador, Suna, Kılkuyruk, Muskoviç, Karolin ördekleri, adı kaz ama görüntüsü ördekten küçük olan sevimli mi sevimli Sibirya kazları, gölet ve çimlerin üstünde parkın, güneşin, suyun tadını çıkarıyorlar.
-ÇİRKİN ÖRDEĞİN 8 GÜZEL YAVRUSU İLGİ ODAĞI 
 Bugünlerde parkın en sakin üyelerinden Amerikan Muskoviç cinsi ördeğin, hazırlanan özel üreme kovuklarından sekiz yavrusuyla birlikte çıkması parka yeni bir heyecan kazandırdı. Bir anda ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen ve henüz sadece birer aylık olan Muskoviçler, annelerinin peşinden ayrılmıyor. Anne ördeğin bir an bile yanından ayırmayıp koruduğu yavrular parkta tam anlamıyla “Çirkin Ördeğin Güzel Yavruları” olarak dolaşıyorlar.
“TAÇLI TURNA’DAN YAVRU ELDE EDİLEN İLK PARK”

2.jpg
Parkta daha neler mi var… Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki özenli bakım sonucu yavrulayarak, Türkiye’de parkta yavru elde edilen ilk Taçlı Turna cinsi olma  özelliğini taşıyan Taçlı Turnalar…  Kuyruklarını yelpaze gibi açan Tavuskuşları, rengarenk kuyruğuyla Kral sülünler, Altın, Gümüş, Limon, Hatuni, Kolyeli sülünler… 
Devekuşu, kınalı keklikler, farklı türlerde süs tavukları, en büyük papağanlardan Ara Macaw cinsleri, Sultan, Cennet, Gri Amazon türü papağanlar, muhabbet kuşları, paçalı güvercinler…
“ÇINAR” 12 YILLIK PARKIN EN ESKİ KONUĞU 
Parkın açıldığı günden bugüne konuk olmuş en büyük üyesi Alageyik. Bakıcılarının yaşı nedeniyle “Çınar” adını verdiği alageyik, 13. yaşının baharında. Çınar, 5 yıl önce kaybettiği eşinden sonra başka bir eş kabul etmemiş. 
ÇOCUKLARIN GÖZDESİ, “ŞANSLI” İLE “GARİP” Ankara keçisinin 1 aylık ikiz yavruları “Şanslı” ile “Garip” çocukların yeni gözdesi oldu. Anne keçi, doğanın acımasız kanunları gereği güçsüz olan yavrusunu emzirmeyi reddedince bu görev, park görevlilerine düşmüş. Veteriner hekim Didem Akpınar, güçsüz yavru Garip’i günde 8 kez süt biberonuyla elleriyle beslediğini söylüyor. Şanslı ise annesinin şanslı kuzusu.
Tüm bu güzelliklerle şenlenen Evcil Hayvanlar Parkı’nın üyelerine minik bir Midilli daha katıldı. Anne Midilli’nin sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği minik tay, ilk adımlarının ardından annesi ile birlikte küçük gezintilere çıkmaya başladı. Manejinde neşe içinde dolaşan bir aylık minik tay, Midilli ailesine katılan yeni ve sağlıklı bir üye oldu.
Kamerun koyunu, cücekeçi, 3 sevimli ceylan, tavşanlar, 7 cins köpek, mağara dekorasyonlu büyük akvaryumlarda yaşayan tropikal balıklar, parkın çocukları karşılayan diğer konukları.
 MİDİLLİ ATLA FAYTON GEZİNTİSİ
Parkta çocukların ilgisini en çok çeken şeylerin başında Midilli atla yapılan fayton gezintisi geliyor. Küçük faytona sembolik bir ücretle binen, Dalmaçyalı’ya, Çınar’a el sallayan çocuklar, çevreyi seyrede seyrede parkın içinde küçük bir seyahat yapıyorlar.
PARK, AKŞAMÜSTÜ DE IŞIL IŞIL

3.jpg
Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvanlar Parkı, akşam saatlerinde de ışıl ışıl. Parkın Sorumlu Müdürü Mustafa Sancar,  yaz aylarının gelmesiyle ziyaretçilerinin arttığını belirterek, parka ziyaretin her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında olduğunu ve girişin ücretsiz olduğunu özellikle açıklıyor.
Parkın aydınlatma direklerinin yenilendiğini, piknik alanı, çocuk oyun parkları ve yeşil alanların da yeniden düzenlendiğini söyleyen Sancar, ayrıca park içinde Başkent’teki tüm hayvan sahiplerinin 580 80 11 numaralı telefonla ulaşarak tedavi ve bakım yaptırabileceği bir de klinik bulunduğunu hatırlatıyor.
İşte Başkentin göbeğinde bu kadar şirin bir evcil hayvan parkı var. Gidip görenlerdenseniz şanslısınız. Ama hala bilmiyorsanız, hala görmediyseniz neyi bekliyorsunuz? Taçlı Turna ile Alageyik Çınar, Şanslı ile Garip sizleri bekliyor.