Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kent Orkestrası’ndan Yılın İlk Konseri…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞKENTLİLERE TÜRKÜ VE ARYA ZİYAFETİ VERECEK - KENT ORKESTRASI’NIN “ARYALARDAN TÜRKÜLERE” KONSERİNDE OPERA SANATÇILARI SAHNE ALACAK

16 Ocak 2012 Pazartesi 15:10
Kent Orkestrası’ndan Yılın İlk Konseri…

Çeşitli müzik ve farklı kültürel konularda, birçok sanatçıyı Ankaralılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılının ilk ayında da Başkentlileri muhteşem konserlerde konuk edecek. 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde ücretsiz gerçekleşecek iki konserinde Başkentliler, önce opera sanatçılarının sesinden arya ve türkü ziyafeti yaşayacak, sonraki hafta da Berkant şarkılarıyla nostaljik bir gezintiye çıkacak.
Başarılı çalışmaları ve usta sanatçılarıyla Ankara’nın marka değerleri arasında yer alan Kent Orkestrası, 2012’nin ilk konserinde Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde Devlet Opera ve Balesi  sanatçılarından İpek Böler ve Cumhur Böler’i ağırlayacak.
Kemal Günüç şeflinde gerçekleşecek “Aryalardan Türkülere” konseri, 16 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’da başlayacak. Konserde, Kent Orkestrası eşliğinde opera sanatçıları tarafından “La Spagnola(Napoliten), Dicitencello Vuie(Napoliten), A Time For Us, Toma A Surriento(Napoliten), Cieli To Lindo, O Sole Mio” gibi aryaların yanı sıra “Yemen Türküsü, Sabahın Seheri, Beyaz Giyme Toz Olur, Yalnızam, Ben Seni Sevdiğimi, Efem, Laçin, Çalın Davulları, Hekimoğlu” adlı türküler de seslendirilecek.
Kent Orkestrası, “Aryalardan Türkülere” konserinin hemen ardından 23 Ocak Pazartesi akşamı da “Berkant Şarkıları” ile Başkentlilerin karşısına çıkacak. Orkestra solistlerinin seslendireceği şarkılar izleyenleri nostaljik bir gezintiye çıkaracak.
- YILDA ORTALAMA 70 KONSER VERİYOR
Ankara içi ve dışında yılda ortalama 70 konser vererek yaklaşık 75 bin kişiye ulaşan Kent Orkestrası, evrensel değerlerdeki çok sesli müzik eserlerinin seslendirilmesi, Türk bestecilerin çok sesli yapıtlarının yurt içinde ve dışında tanıtılmasına katkıda bulunmak, konserler ve turnelerle geniş kitlelere ulaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bütün bir yıla yayılan konser programının yanı sıra orkestra, çağdaş çok sesli müzik yapıtlarının pop ve jazz türünde özgün örneklerini de katıldığı yurt içi ve dışı programlarda seslendiriyor.
Kent Orkestrası, 2003–2007-2010 yıllarında Yunanistan, 2005 yılında Bulgaristan ve 2007 yılında Güney Kore'de düzenlenen uluslararası festivallere katılıp Türkiye'yi temsil etti.
Konser performanslarını 46 kişilik kadrosuyla sergileyen orkestrada, Banu Kırbağ, Nur Yoldaş, Ercan Turgut ve Elif Tecer gibi deneyimli sanatçılar da solist olarak görev yapıyor.