Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılay’daki Üst Geçitler Bakımdan Geçirildi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Ve Meşrutiyet Caddelerindeki Üst Geçitleri Bakıma Alarak, Yıpranan Bölgeleri Onarıp, Boyadı -Geçitlere Yazı Yazan, Ya Da Afiş Asanlara 105 Tl Ceza Kesiliyor

09 Aralık 2009 Çarşamba 00:15
Kızılay’daki Üst Geçitler Bakımdan Geçirildi…

1.gif

Kızılay bölgesindeki üst geçitler, bakım ve onarımdan geçirilerek yepyeni bir hale getirildi. Mithatpaşa ve Meşrutiyet Caddesi’ndeki üst geçitlerde yıpranan bölgeler onarıldı, korkuluklar yenilendi ve geçitler yeniden boyandı. Üst geçitlerin çevresinde görüntü kirliliği oluşturan molozlar ile taşlar da ortadan kaldırılarak düzenleme yapıldı.

-TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

2.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, kent merkezindeki gündüz nüfusu yoğun olan yerlere yönelik temizlik seferberliği başlatmıştı. Bu kapsamda Kızılay bölgesindeki üst geçitlere öncelik verildi.
Baştan sona bakımdan geçirilen üst geçitlerdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, bir aydır Kızılay bölgesinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Üst geçitlerdeki cam korkulukların eski ve yıpranmış olduğunu ifade eden Öksüz, “Üzerlerinde çok fazla yazı ve yapıştırmalar vardı. Bunlar halkımızı rahatsız ediyordu, silmek yeterli kalmayınca hepsini değiştirdik. Geçitlerin paslanmış bölgelerini de temizleyerek, altına koruyucu bir malzeme koyduk” diye konuştu.
Geçitlerdeki eksik ve yıpranmış taşları yenilediklerini söyleyen Öksüz, bölgede çevre kirliliği oluşturan cam ve molozların da ortadan kaldırıldığını kaydetti.

-AĞAÇLAR DA KORUMA ALTINDA

Kızılay bölgesindeki çalışmaların sadece üst geçitlerle sınırlı kalmadığını ifade eden Öksüz, şu bilgileri verdi:
“Cadde kaldırımlarına 10 yıl önce çiçeklik düşüncesiyle konulmuş beton saksılar vardı. Birçoğu kırılmış dökülmüştü, onların tamamı toplatıldı. Ağaçlar konusunda da oldukça duyarlıyız. Ağaçlarda sorun varsa Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bildiriyoruz. Afiş ya da ilanları da biz topluyoruz. Trafik levhaları, elektrik trafoları ya da telefon kulübelerini de takip ediyoruz. Eskiyenlerin değiştirilmesi için ilgili kurumlara yazı yazıyoruz. Değiştirilmesini ya da boyanmasını istiyoruz. Bazılarını da biz boyuyoruz. Kaldırımların bakımına ise ayın 15’inden sonra ağırlık vereceğiz.”

-GEÇİTLERE İLAN ASANLARA 105 TL CEZA

Temizlik çalışmalarının ardından sıkı bir denetim de başlattıklarını söyleyen Öksüz, 3 ekibin alt-üst geçitleri sürekli gezdiğini ifade etti. Tüm geçitlerin artık kontrol altında olduğunu belirten Öksüz, “Maalesef, vatandaşlar yeni boyanmış yerlere de sürekli afiş asıyorlar, yazı yazıyorlar” dedi.
Görüntü kirliliği yaratan bu eylemler için de 2 ekip kurduklarını ifade eden Öksüz, şöyle konuştu:
“Zabıta ekipleriyle işbirliği içinde onlara da ceza yazıyoruz. Biz afiş asan, yapıştırma yapan kişi ve kurumları tespit ediyoruz, Zabıta’ya ihbar ediyoruz. Onlar da ceza yazıyor. Bugüne kadar 300 civarında ihbar da bulunduk. Zabıta, kimilerine ceza yazıyor, kimilerine uyarı yapıyor. Ceza, Kabahatlar Kanunu’na göre 100 TL’den başlıyor, 3 bin TL’ye kadar çıkıyor. Zabıta’nın şu an kesmiş olduğu cezaların ise 105 TL olduğunu görüyoruz. Yazı yazarken belirlediklerimiz hakkında ise ‘kamu malına zarar vermek’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağız.”