Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

- “Kızılay Değişiyor” Toplantısı…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, KIZILAY ESNAFIYLA BİR ARAYA GELEREK, ATATÜRK BULVARI ÜZERİNDEKİ 135 BİNANIN DIŞ CEPHE GİYDİRMELERİ VE IŞIKLANDIRILMASIYLA İLGİLİ PROJELERİNİ ANLATTI - BAŞKAN GÖKÇEK: “BÜTÜN ANKARA’YI GÜZELLEŞTİRİRKEN KIZILAY’IN DA MODERN HALE GELMESİNİ ARZU ETTİK” “İNANIYORUM Kİ BU PROJE BİTTİĞİNDE KIZILAY, AKŞAMLARI DA RENK CÜMBÜŞÜNÜ GÖREBİLMEK İÇİN VATANDAŞLARIN AKIN EDECEĞİ BİR YER HALİNE GELECEKTİR” “BURADA ÖRNEKLERİNİ SERGİLEDİĞİMİZ MALZEMENİN HEPSİ ÖZENLE SEÇİLMİŞ OLAN MALZEMELERDİR. BİR KISMI YURT DIŞINDAN, ÖZELLİKLE JAPONYA’DAN TEMİN EDİLEN, TEKNOLOJİNİN EN SON NOKTASI MALZEMEDİR”

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:32
- “Kızılay Değişiyor” Toplantısı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın kalbine taze kan taşıyarak, kent merkezinin çehresini değiştirecek “Kızılay Değişiyor” projesine esnafla bir araya gelerek start verdi.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde projenin tanıtımını, bölgedeki 135 binanın sahipleri ve yöneticileriyle düzenlediği bir toplantıda, sunum eşliğinde yapan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri, rekreasyon alanları, ana yol çalışmalarını görüntüler eşliğinde anlattı ardından da “düşlerindeki” Kızılay’ı çizimlerle gösterdi.
Toplantıda bina cephe kaplamalarında kullanılacak malzeme örnekleri sahnede sergilendi
Kızılay konusunda, Kızılay’ın sahipleriyle, bir araya gelip kanaatlerini aldıktan sonra yola çıkmak istediklerini söyleyen Başkan Gökçek, “Her birimiz sadece oturduğumuz yerdeki değişikliklere şahit oluyoruz” diyerek, toplantıya kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak başladı.
Ankara’nın nereden nereye geldiğini, sonunda da Kızılay’ı nereden alıp nereye götürmek istediklerini ifade eden Başkan Gökçek, sırasıyla Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm, Hacı Bayram Camii ve çevresi, Güvercinlik Sokak, Kat karşılığı ihale edilen konutlar, kentin ana giriş yolları, rekreasyon alanları, modern taksi durakları, Ankara Spor Salonu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binası hakkında bilgi verdi. Projelerin çizimleriyle gerçekleştikten sonraki hallerini, eski ile yeni arasındaki farkları görüntüler eşliğinde sunan Başkan Gökçek, projeler ile gerçek arasındaki başarılı sonuçlara dikkat çekti.
-“KIZILAY’IN TAMAMINI İŞ MERKEZİ GİBİ DEĞERLENDİRELİM”
Bütün Ankara’yı güzelleştirirken, Kızılay’ın da modern hale gelmesini arzu ettiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, Kızılay’da bina cephe giydirme ve ışıklandırma sonrası durumu gösteren çizimleri gösterirken, “60, 70’li yıllarda yapılmış klasik o güne göre modern ama bugün gecekondu sayılabilecek görüntüler. Herkesin gelip geçtiği yer. Ticaretin artması ve turistlerin gelmesi için yenilenmesi gerekiyor. Esnaf da, müşteri anlamında sıkıntı içinde.  Açılmış olan AVM’ler dolayısıyla sıkıntı yaşıyorlar. Modern çehreyle, tamamını bir iş merkezi gibi değerlendirelim istiyoruz” diye konuştu.
Binaları daha modern hale getireceklerini ifade eden Başkan Gökçek, fotoğraflara da yansıyan tabela kirliliğine dikkat çekerek, “Gerçekten büyük bir tabela kirliliği söz konusu. Bu görüntü gelişmemiş ülkelerin simgesidir. Yabancı konukların gelişmemiş ülke kanaatine varmaması için bir neden yok. Düzelmesi gerekir diye düşünüyoruz. . Her taraf tabela dolu. Kimsenin bu tabelalara bakarak da geldiğine inanamıyorum. Kargaşada aranan yerin bulunması başlı başına sorun” açıklamasını yaptı.
-TOPLAM 135 BİNA
Kızılay’da toplam135 binanın dış cephesini değiştirmek istediklerine işaret eden Başkan Gökçek, sunumun ardından sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle bir Kızılay düşledik. Özel bir aydınlatma da yapılacak. Eski haliyle biz yaptıktan sonraki arasındaki fark inanılacak gibi değil. Binalar vibro betonla tanınmaz hale gelecek. Binanın değeri iki belki de 3- 4 kat artacak. Ön cepheleri tamamen soyulacak, bina statikleri üzerine çalışma yapılacak. Ona göre malzeme koyulacak. Eski binalara takviye gerekecek.”
“Kızılay Değişiyor” projesiyle ilgili bilgi, fotoğraf ve görüntülerden oluşan bilgilerin sanal ortamda bölge esnafına dağıtılacağını aktaran Başkan Gökçek, bina statikleri hesaplandıktan sonra çizimlere göre ufak değişikliklerin yaşanabileceğini söyledi. “İnanıyorum ki bu proje bittiğinde Kızılay akşamları da renk cümbüşünü görebilmek için vatandaşların akın edeceği bir yer haline gelecektir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Gökçek, malzemeler hakkında da şu bilgileri verdi:
“Sergilemiş olduğumuz ürünlerin hepsi özenle seçilmiş olan malzemelerdir. Bir kısmı yurt dışından, özellikle Japonya’dan temin edilen, teknolojinin en son noktası malzemedir.  Fiber takviyeli beton, ana olarak kullanılacak malzemedir. Onun dışında sahnede gördüğünüz, Dış Cephe Cam kaplamaları, ışıklandırılmış dış cephe kaplamları, seramik dış cephe kaplamaları, ankaraj sistemi montaj malzemeleri bunlardır. Bunlar orijinal seçilmiş malzemeler. Ümit ediyorum ki bittiği zaman Ankara’nın iftihar edeceği görüntü olacak.”
-“İLK GELENE ÖNCELİK VERİLECEK”
Başkan Gökçek, projenin uygulama aşamasında nasıl bir yol izleneceğini de şöyle aktardı:
“Özellikle mülkiyet sahiplerinden bir muvaffakat alacağız ve hemen başlayacağız. Muvaffakat vermeyen vatandaşlarımız olabilir, sonuçta 135 bina var, onları da kamulaştırma yoluna gideceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi tarzında yapılacağı için, yenilerken hiçbir ücret talep etmiyoruz masrafı tamamen Büyükşehir Belediyesi yapacak. Öncülük yapanlar, kim daha önce gelirse, oradan başlamak istiyoruz takdiri de sizlere bırakıyorum”
Başkan Gökçek, açıklamaların ardından toplantıya katılanların görüşlerini alıp, sorularını yanıtlayarak, merak edilenlere açıklık getirdi.

 Kızılay Değişiyor Toplantısı Devamı İçin Tıklayınız...