Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılay Metro’da Ankaralılara Hoş Sürpriz…

-Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Metro İstasyonu’nda, Vatandaşlara Çam Fidesi Hediye Etti -Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın Düzenlediği Etkinlikle Başkentlilerin Ağaç Dikmeye Özendirilmesi Amaçlanıyor

19 Nisan 2010 Pazartesi 02:20
Kızılay Metro’da Ankaralılara Hoş Sürpriz…

Başkentliler hafta sonunda Kızılay Metro İstasyonu’nda hoş bir sürprizle karşılaştılar. Büyükşehir Belediyesi Metro İstasyonu’nda vatandaşlar küçük çam fideleri hediye etti.

1.JPG
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve kontrol Dairesi Başkanlığı’nın Kızılay Metro İstasyonu’nda faaliyetlerini tanıtmak için açtığı stantta, Ankaralılara çam fideleri dağıtıldı. Daire Başkanlığı’nın seralarında yetiştirilen 1- 2 yaşlarındaki çam fidelerini vatandaşlara armağan eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül amaçlarının Ankaralıları fidan dikmeye özendirmek olduğunu söyledi.
Doğanın canlandığı İlkbahar aylarının fidan dikimi için çok uygun bir zaman olduğunu belirten Akgül, çam fidesi verdiği vatandaşlardan, fideleri bahçelerine veya çevrelerindeki bakabilecekleri en uygun yere dikmelerini istedi.

2.jpg
Çam fidesi alan vatandaşlar,  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı standından,  Büyükşehir Belediyesi Kamuoyu Araştırma Merkezi standına geçtiler. Büyükşehir Belediyesi Kamuoyu Araştırma Merkezi’nde bilgisayar ortamında yöneltilen sorularla çalışmalar hakkında Ankaralıların görüş ve önerileri alınıyor. Kamuoyu Araştırma Merkezi’nde vatandaşların Başkent’teki rekreasyon alanları, parklar hakkındaki bilgi düzeyleri ile en çok ilgi duydukları ve görmek istedikleri ortam, kullanmak istedikleri aletler hakkında bilgi ediniliyor ve önerileri araştırılıyor.
Kızılay Metro İstasyonu’nda 12 Mayıs 2010 tarihine kadar açık kalacak stantta ayrıca Daire Başkanlığı’nın faaliyetlerini tanıtan broşürlerin yanı sıra, ağaç yetiştirmeye ve fidan dikmeye meraklı vatandaşlara fidan dikim ve bakım rehberi veriliyor. Fidan dikimi ve ağaç bakımı ile ilgili ayrıntı isteyen vatandaşlara ise stantta bulunan uzmanlar bilgi vererek yardımcı oluyor.