Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılırmak Suyu Bir Kez Daha Aklandı…

-Başkan Gökçek’e Karşı Yerel Seçimler Öncesi Başlatılan Karalama Kampanyalarının Asılsız Olduğu Mahkemeler Tarafından da Bir Bir Onaylanıyor -Tıp Kurumu Derneği Başkanı Mehmet Altınok İle Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer, Kızılırmak Suyu’nun Ankara’ya Getirilmesiyle İlgili Olarak Yaptıkları Açıklamalar Nedeniyle Hüküm Yediler -Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Yerel Seçimler Öncesi Kızılırmak Suyu’nun Mesane, Akciğer, Cilt, Böbrek Ve Karaciğer Kanseri Gibi Ciddi Rahatsızlıklara Neden Olacağı Şeklinde Açıklamalarda Bulunan Üçer ve Altınok’u Adli Para Cezasına Çarptırdı

28 Ekim 2010 Perşembe 01:41
Kızılırmak Suyu Bir Kez Daha Aklandı…

 Yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı ortaya atılan ve aslı olmayan iftira ile hakaretler için adalet bir bir yerini buluyor. Son olarak da Kızılırmak Suyu’nun Ankara getirilmesinin ardından, bu suyun çok ciddi rahatsızlıklara neden olacağını açıklayan Tıp Kurumu Derneği Başkanı Mehmet Altınok ile Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer, hakaret (sövme) suçundan dolayı adli para cezasına çarptırıldılar.
 Başkan Gökçek’e karşı, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve odalar tarafından yerel seçimler öncesi belgeden, ispattan yoksun bir şekilde başlatılan karalama kampanyaları, karşılıksız kalmış, ancak atılan iddialar da ortada kalmıştı. Bu konuda derhal adalete başvuran Başkan Melih Gökçek ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin haklılıkları mahkeme kararlarıyla da ispatlanıyor.
 Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi, yerel seçimler öncesi Kızılırmak Suyu’nun Ankara’ya getirilmesiyle, Başkentlilerin kronik rahatsızlıklarla yüz yüze kalacağını açıklayan Tıp Kurumu Derneği Başkanı Altınok ve ile Genel Sekreteri Üçer aleyhinde karar verdi.
-KIZILIRMAK SUYU İLE İLGİLİ ASILSIZ İDDİALAR
Küresel ısınma sonucu yaşanan kuraklık tehlikesine karşı Büyükşehir Belediyesi, rekor bir zamanda Kızılırmak’tan Ankara’ya su getirerek, büyük bir başarıya imza atmış ve Başkentin suyunu 20 yıl garanti altına almıştı. O dönemin yerel seçimler öncesine rastlamasının da dikkat çektiği bir zamanda Kızılırmak suyunun   mesane, akciğer, cilt, böbrek ve karaciğer kanseri ile sinir sistemi ve kalp rahatsızlıklarına neden olabileceğini açıklayan Üçok ile Altınok, Başkentlileri suyu kullanmamalarını istemişlerdi. 
 Bu açıklamaların ardından, Başkan Gökçek, bu ikiliyi “hakaret ettikleri ve iftira attıkları” iddiasıyla hemen mahkemeye vermiş, Üçok da mahkemede “U” dönüşü yaparak, iddiaları reddetmişti.
-MAHKEME, KIZILIRMAK’I HAKLI BULDU
Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün sonuçlanmasıyla Başkan Gökçek ve Büyükşehir Belediyesi bir kez daha haklı çıktı. Mahkeme’nin verdiği kararda, sanıklar Ali Rıza Üçer ve Mehmet Altınok’un, kamu görevlisine hakaretten cezaya çarptırılmalarına karar verdi. Mahkemenin, her iki sanık için de verdiği kararının Üçer ile ilişkili olan kısmında şöyle denildi:
“Sanık Ali Rıza Üçer’in üzerine atılı kamu görevlisine hakaret (sövme) suçunu işlediği anlaşıldığından TCK’nun 125/1 maddesi delaleti ile 125/3-a maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, kastın yoğunluğu gözetilerek takdiren ve tercihen az olamayacağından 365 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanık eylemini alenen ika ettiğinden TCK’nun 125/4 maddesi gereğince cezası 1/6 oranında artırılarak 425 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına…”
Ancak Mahkeme sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak, sanığın, “354 gün adli para cezası” yani “7.080 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına” ve sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunması nedeniyle de bu cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Ayrıca mahkeme, Üçok ve Altınok’un 5 yıl içinde denetime tabi tutulmasına ve bu sure içerisinde suç işlemeleri veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranmaları halinde hapis cezasına çarptırılmalarına hükmetti.