Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılordu Korosu, Türkiye’nin Acısını Paylaştı…

-Büyükşehir Belediyesi Organizasyonluğu’nda Konser Vermek Üzere Başkent’e Gelen Rus Kızılordu Korosu, Şehit Düşen Askerlerimiz Ve İsrail’in Gazze’ye Yardım Malzemesi Götüren Gemilere Yaptığı Saldırıda Hayatını Kaybedenleri Andı -Normal Şartlarda 4 Gün Boyunca Her Gün 2,5 Saat Sürmesi Planlanan Konserde, Şehitlere Saygı Nedeniyle Sadece 3 Türkçe Parça Seslendirildi -“Ceddin Deden”, “Çanakkale İçinde” ve “10. Yıl Marşı”nı Dikmen Vadisi Amfi Tiyatroyu Dolduran Binlerce Başkentliyle Birlikte Söyleyen Koro, İzleyenler Tarafından Ayakta Alkışlandı -Başkan Gökçek: “Cereyan Eden Menfur Olaylar, Bizi Bu Eğlenceden Bir Nebze Geriye Attı” -Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Ivanovskiy: “Rusya Federasyonu Vatandaşları Ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Uluslararası Kötülükle Ve Ulusulararası Terörle Mücadelede Her Zaman El Ele, Her Zaman Beraber Olacaklar”

02 Haziran 2010 Çarşamba 09:43
Kızılordu Korosu, Türkiye’nin Acısını Paylaştı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi organizasyonluğunda Başkent’e konser vermek üzere gelen Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, Türkiye’nin acısına ortak oldu. 
İskenderun’da şehit düşen 6 askerimizi ve İsrail’in Gazze’ye yardım malzemesi götüren gemilere düzenlediği saldırı sonucunu hayatını kaybedenlerin anıldığını ve 2,5 saat sürmesi planlanan konserde, şehitlere saygı nedeniyle sadece 3 parça seslendirildi.

1.JPG
Büyükşehir Belediyesi tarafından Dikmen Vadisi Amfi Tiyatro’da düzenlenen konsere katılan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, bürokratlar ve binlerce Başkentli katıldı. .
Konseri izlemek üzere amfi tiyatroyu dolduran vatandaşlara normal şartlarda 2,5 saat sürmesi planlanan konserde, şehitlere saygı nedeniyle sadece 3 Türkçe parçanın seslendirileceğinin anons edilmesinin ardından sahneye Türk ve Rus bayraklarıyla ve resmi kıyafetlerle çıkan koro üyeleri, izleyenlerden büyük alkış aldı. 
 Konser öncesi sahneye çıkarak Başkentlilere seslenen Başkan Melih Gökçek, konserin aslında 4 gün boyunca, her gün 2,5 saat olarak Dikmen Vadisi’nde verilmesinin planlandığını belirterek, “Size değişik bir müzik ziyafeti çekmek üzere böyle bir organizasyona imza atalım istedik. Ancak hepinizin malumu arka arkaya cereyan eden menfur olaylar, bizi bu eğlenceden bir nebze geriye attı. İster istemez burada yapılacak olan eğlence şehitlerimizi rahatsız eder diye düşündük” dedi.
“Her şeyden önce Hatay’da 6 askerimizin şehit olmasına vesile olan PKK’yı telin ediyoruz.  Bu ülkenin buna en ağır cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek daha sonra şunları söyledi:

2.jpg
 “Ayrıca özellikle, sadece ve sadece insani yardımı Filistin’e götüren, sadece Türkiye’den değil 32 ülkeden, dünyanın değişik ülkelerinden Filistin’e yardıma koşan, ama buna karşılık İsrail’in maalesef ve maalesef hunharca, katilce davranışıyla 9 kişinin şehit olmasına neden olan olay dolayısıyla da İsrail’i kınıyoruz, lanetliyoruz.  Bu nedenle Koro bugün sadece 3 Türkçe parçayı  seslendirecek. İnşallah onları da çok beğeneceksiniz. Onun için hepinizden özür diliyoruz.”  
Başkan Gökçek’in ardından sahneye çıkan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy de, Rusya Federasyonu olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının duygularına ve konserle ilgili verilen karara saygı duyduklarını belirterek, “Maalesef bugün tam bir konser yapılamayacaktır. Ama şunu ifade etmek istiyorum; Rusya Federasyonu vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları uluslararası kötülükle ve uluslararası terörle mücadelede her zaman el ele, her zaman beraber olacaklar. Biz Türk dostlarımızın duygularını, acılarını paylaşıyoruz ve umarız ki, bizim faaliyetlerimiz bu kötülükleri sona erdirecektir” diye konuştu.
-BİNLERCE BAŞKENTLİ AYAKTA ALKIŞLADI 
Dev ekranlarda Türk Bayrağı’nın dalgalandığı konserde Koro, ilk olarak “Ceddin Deden”i seslendirdi. Büyük bir coşkuyla başlayan parçaya binlerce Başkenti vatandaş da eşlik edince, coşku ikiye katlandı. Hep bir ağızdan seslendirilen parçayı, ayakta alkışlayan Başkentlilerin hüzünlendiği şarkı ise Rus Kızılordu Korosu’nun “Çanakkale İçinde” parçasında oldu. Bu şarkıyı da ustaca yorumlayan Koro’nun, bu parçasında bazı Başkentliler gözyaşlarını tutamadı. Her parçanın birlikte seslendirildiği ve Amfi Tiyatroyu da aşan alkış sesleriyle devam eden Konserin, en çok alkış alan parçası ise “10. Yıl Marşı” oldu. Marşı, Mükemmele yakın bir Türkçe ve büyük coşkuyla seslendiren koro, yine bu parçada da uzun süre ayakta alkışlandı.
Şarkıların ardından sahneye çıkan Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu Yöneticisi Leonid Malev, korunun 80. Yıldönümü olduğunu belirterek, “Bugün konser değil, bugün anma akşamı. Biz masum insanları anıyoruz. Koro sanatçıları, dansçıları, şarkıcılarım, hepimiz hayatını kaybedenlere ve akrabalarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
Koro, Başkentlilerin isteği üzerine aynı şarkıları yeniden seslendirirken, binlerce Başkentli, yine aynı coşkuyla parçalara eşlik etti.