Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılordu Korusu Ankara’yı Coşturacak…

-Rusya Federasyonu Milli Savunma Bakanlığı’na Bağlı Dünyaca Ünlü “Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu Ve Dans Akademik Topluluğu” 4 Gün Boyunca Başkentlileri Coşturacak -Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Organizesiyle, Dikmen Vadisi’nde, 1-2-3-4 Haziran Tarihlerinde Ücretsiz Halk Konseri Verecek Olan Kızılordu, Rus Halk Müziği Ve Rus Halk Danslarının Yanı Sıra Türkçe Eserler De Seslendirecek -Konserde , Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın Da Katılımıyla Muhteşem Performanslar Sergilenecek

19 Mayıs 2010 Çarşamba 02:03
Kızılordu Korusu Ankara’yı Coşturacak…


 Ankara Büyükşehir Belediyesi, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak.

1.JPG
Rusya Federasyonu Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı dünyaca ünlü “Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu”, Dikmen Vadisi’nde Haziran ayı başında vereceği muhteşem konserlerle 4 gün boyunca Ankaralıları coşturacak. 
Rus Halk Müziği ve Rus Halk Dansları’nın yanı sıra Türkçe eserlerin de seslendirileceği konserde, bazı parçalara Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da eşlik edecek. Başkentliler, dünyanın en büyük ile en eski 2 efsanevi bandosunu bir arada ücretsiz izleme fırsatı yakalayarak, profesyonel bir performans coşkusuna ortak olacak.
- TÜRK EZGİLERİ DE SESLENDİRECEKLER

2.jpg
Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden değişik etkinlikleriyle her mevsimi ayrı güzel bir Ankara’da yaşayan Başkentliler, muhteşem bir organizasyona daha şahit olacak.
Başkentlilere çok çeşitli etkinliklerle farklı eğlence imkanları sunan Büyükşehir Belediyesi, yaz ayının başlangıcı Haziran ayının ilk günlerinde de dünyaca ünlü “Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu”nu ağırlayacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve BELYA Şirketi tarafından gerçekleştirilecek konserle ilgili bilgi veren BELYA Şirketi Genel Müdürü Avni Kavlak,  Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu’nun Dünyaca ünlü gerçek Kızılordu korosu olduğunu belirterek, “Ankara’lılara açık havada ücretsiz nefis bir konser verecek olan bu ekip tabir yerindeyse ‘Çakma’ değil gerçek Kızılordu korosudur. Koro konserde, Rus Halk Müziği ve Rus Halk Danslarının yanı sıra bizden Mehmetçik Türküsü olan ‘Ay Akşamdan Işıktır’, ‘Ceddin Deden’, ‘Çanakkale Türküsü’  ve ‘10 Yıl Marşı’nı da Türkçe seslendirecek.”
BELYA Genel Müdürü Kavlak, Dikmen Vadisi 2. Etapta bulunan Amfi Tiyatro’da 1-2-3-4 Haziran tarihlerinde her akşam saat 20.00’da gerçekleştirilecek konserde Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının da sahne alarak kendi repertuarındaki parçalarının yanı sıra, Kızılordu’nun bazı parçalarına eşlik ederek dünyanın en büyük ve en zengin iki medeniyetinden ezgilerin  Başkentlilerin beğenisine sunulacağını bildirdi.
İki bölümden oluşacak konser 2 saat sürecek.
-DÜNDEN BUGÜNE KIZILORDU

3.jpg
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, edebiyat-müzik motifleri ve şarkılarla Kızılordu’nun tarihini tanıtmak amacıyla 1928 yılında Kızılordu Merkez Evi’nde kuruldu. 82 yıllık tarihe sahip olan koro, yıllar geçtikçe milyonlarca vatandaşın kalbini kazanıp dünyanın her köşesinde şöhrete kavuştu.
1929 yılına kadar Aleksandrov’ un çeşitlemeleriyle ünlü olan koronun repertuarı, devamlı olarak vatanseverlik ve cephe lirik şarkılarıyla yenilendi.
Daha gençleşmiş haliyle Başkentlilerin karşısına çıkacak olan Koro ve Dans Topluluğu, sanat kariyerinin zirvesinde uzak bölgelerde, savaş bölgelerinde, yurtdışında ve Rusya Federasyonu sahnelerinde konser vererek, dünyanın farklı ülkelerinin seyirci ve dinleyicilerine yıllardır pozitif enerji aktarıyor.