24 Nisan 2013 Çarşamba 00:00
"KOKO CANGO" EVİNE KAVUŞUYOR

ANKARA HAYVANAT BAHÇESİ’NİN SİMGESİ OLAN “KOKO  CANGO” ADLI KAPLAN YAVRUSU İÇİN YENİ KAFES YAPILIYOR

koko_cango_330_24042013.jpgDünyada sayıları giderek azalan kaplanların özel bir türü Ankara Hayvanat Bahçesi’nde yaşıyor. Kaplanların yok olmalarını önlemek ve neslinin devamını sağlamak için tüm dünya hayvanat bahçelerinde harcanan çabaya en son örnek de Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Hayvanat Bahçesi’ndeki “Koko Cango” adı verilen yavru kaplan oldu.

Annesinin doğumdan sonra kabul etmediği ve süt vermediği “Koko Cango”ya anne şevkati özeni gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerleri, tıpkı bir bebek gibi baktılar. Özel olarak hazırlanmış besinlerini biberonla veren, altına bez bağlayan uzman veterinerlerin gözetiminde büyüyen “Koko Cango” beşiğine de sığmaz hale geldi.

Ankara Hayvanat Bahçesi’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri de hem 4 aylık  “Koko Cango” hem de yıllardır genişletilmeyen kafeslerde sayıları artarak yaşayan diğer kaplan ve aslanları da koyacakları yeni barınak yapmaya başladılar.

-1 ASLAN DA GAZİANTEP’TEN GELİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü  Mustafa Sancar, mevcut 12 kaplan ve 1 aslan için yapılan kafeslerin tamamlanmasıyla hayvanların daha rahat hareket edeceğini belirtti. Sancar, ayrıca Gaziantep’ten bir aslanın daha getirileceğini ve bu nedenle kafesleri “acil ihtiyaç” olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Mevcut kafeslerin arka kısmında yapımına başlanan yeni kafeslerden birine yerleştirilecek olan “Koko Cango”, aynı  zamanda anneleri tarafından büyütülen üçer aylık iki ayrı kaplan  yavrusuna da yeni yapılan bu kafeslerde arkadaşlık edecek.