Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Köle Ticareti Kurbanlarını Anma Günü”...

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ “25 MART ATLANTİKAŞIRI KÖLE TİCARETİ KURBANLARINI ANMA ULUSLARARASI GÜNÜ" KONULU SERGİ, KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

02 Nisan 2012 Pazartesi 12:58
“Köle Ticareti Kurbanlarını Anma Günü”...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler’in ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen, “25 Mart Atlantikaşırı Köle Ticareti Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü" konulu sergi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Shahid Najam ile Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan tarafından açılan sergi, bir hafta süreyle gezilebilecek.
Sergide; köleliğe karşı durmuş eylemcilerin, kahramanların fotoğrafları ile konuyla ilgili eski gazete küpürleri, kullanılan aletlerin resimleri, açıklayıcı harita ve dokümanlar yer alıyor.
BM Genel Kurulu, 2007'de özellikle Kuzey ve Güney Amerika ile Batı Hint Adaları'ndaki sömürgelere köle olarak zorla götürülen yaklaşık 28 milyon Afrikalıyı anmak ve onurlandırmak için her yıl 25 Mart'ın "Atlantikaşırı Köle Ticareti Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü" olarak kutlanması kararını almıştı.
Atlantikaşırı Köle Ticareti Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü vesilesiyle yapılan etkinliklerde, ırkçılığın nedenleri ve sonuçları, ırkçılığa dayalı ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve buna bağlı hoşgörüsüzlük konularında eğitim vermek ve bu konudaki bilinci artırmak amaçlanıyor.