Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kolombiya Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANGELİNO GARZON VE BERABERİNDEKİ HEYET, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -KONUK BAŞKAN YARDIMCISI GARZON: “BİR ÜLKEDEKİ BELEDİYE FAALİYETLERİ EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDIR. BEN ŞUNA İNANIYORUM Kİ HÜKÜMETLERİN BAŞARISI ÇOĞU ZAMAN BELEDİYELERİN BAŞARISIYLA BİRE BİR ORANTILIDIR” -BAŞKAN GÖKÇEK: “BİZ BİR TARAFTAN FAKİR HALKA YARDIM YAPARAK SOSYAL PATLAMAYI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ. BİR TARAFTAN DA İŞSİZ OLAN İNSANLARA İŞ SAĞLAMAK İÇİN ÖZEL PROJELER GELİŞTİRİYORUZ” -BÜYÜKELÇİ PANESSO SERANO: “ANKARA ÇOK RAHAT, GÜVENİLİR VE HAYAT KALİTESİ YÜKSEK BİR ŞEHİR”

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:38
Kolombiya Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyaretteki sıcak karşılamadan dolayı Başkan Gökçek’e teşekkür eden ve Kolombiya halkının selamlarını getirdiğini ileten Konuk Devlet Başkan Yardımcısı Garzon, “Bir ülkedeki belediye faaliyetleri belki de oradaki en önemli çalışmalardır.  Ben şuna inanıyorum ki, hükümetlerin başarısı çoğu zaman belediyelerin başarısıyla bire bir orantılıdır” dedi.
Başkan Gökçek de konuk heyeti Ankara’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan fakir halka yardım yaparak sosyal patlamayı engellemeye çalışıyoruz. Bir taraftan da işsiz olan insanlara iş sağlamak için belediye olarak özel projeler geliştiriyoruz. Bu hizmetler sayesinde de Avrupa Parlamentosu’ndan 8 yıl içinde 4 tane ödül aldık” diye konuştu. 
Konuk Başkan Yardımcısı Garzon’un, “Ankara’da sosyal refahın artması için belediyenin yaptığı en güzel işler ve Ankara’yı güçlü gösteren yönler nelerdir?” diye sorması üzerine Başkan Melih Gökçek şu cevabı verdi:
“Biz bir taraftan fakir halka yardım yaparak sosyal patlamayı engellemeye çalışıyoruz. Bir taraftan da işsiz olan insanlara iş sağlamak için belediye olarak özel projeler geliştiriyoruz. Türkiye’de 16 tanesi Büyükşehir olmak üzere 81 tane il var. Bu 81 vilayetin içerisinde suç oranlarında büyüklerde yetmiş ikinci, çocuklarda da altmış yedinci sıradayız. 16 tane Büyükşehir belediyesi arasında da sonuncuyuz. Bunun nedeni uyguladığımız sosyal ve kültürel projelerdendir. 164 tane sosyal ve kültürel projeyi bir arada gerçekleştiriyoruz. Bu projeler çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara ve engellilere yönelik yapılıyor ve bunların sayesinde Ankara’da sosyal patlamaların önüne geçmiş oluyoruz.”
-“BİR ÇOCUK NİÇİN SUÇ İŞLER”
Dünyanın birçok kentinde sokak çocuklarının çok fazla olduğunu ve büyük sorun yaşandığını kaydeden Başkan Gökçek, bu çocuklar için Büyükşehir Belediyesi’nin Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi projesini uyguladığını ve burada 40’ın üzerinde aktivite olduğunu anlattı.
Başkan Gökçek, “Ailesiyle kavgalı olan çocukları aileleriyle barıştırırız. Okullarını bırakanları tekrar okullarına başlamaya ikna ederiz. Ben belediye başkanı olduğumda sokakta çalışan 5 bin çocuk vardı. Benim belediye başkanı olduğum 18 yılda nüfusumuz iki kat arttı, şu anda sokakta çalışan çocuk sayısı 980. Bu da onlara göstermiş olduğumuz ilginin neticesi. Biz  dedik ki;  ‘Çocuk niçin hırsızlık yapar, niçin suç işler?’ Türkiye şartları için konuşuyorum sinemaya gidemez, bilardo oynayamaz, kız arkadaşlarıyla bir araya gelip sohbet edemez, müzik yapamaz, folklor yapamaz, spor yapamaz. Biz bütün bu imkanları onlara ücretsiz olarak sağlıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 20 tane çocuk kulübü, 16 tane gençlik lokali, 8 tane aile yaşam merkezi ve 18 tane hanım lokali bulunduğunu söyleyen Başkan Gökçek, Ankara’nın en büyük üniversitelerinden biriyle yaptıkları işbirliği sonucu düzenlenen 3 aylık kursları bitirenlerin de meslek sahibi olduklarını anlattı. 
-BÜYÜKELÇİ SERANO: “ANKARA, HAYAT KALİTESİ YÜKSEK BİR ŞEHİR”…
Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Dicken Fernando Panesso Serano da 2 aydır Ankara’da yaşadığını kaydederek, “Gerçekten bu şehir için tebrik etmek istiyorum. Eşimle burada çok mutluyuz. Herkes diyordu ki ‘İstanbul çok güzel bir şehir.’ Ama Ankara yaşamak için çok güzel bir şehir. Çok rahat, çok güvenli bir şehir, modern ve hayat kalitesi yüksek bir şehir” dedi.
Daha önce New York’ta ve Kanada’da yaşadığını anlatan Büyükelçi Panesso Serano, Ankara’nın bu şehirlere göre hayat kalitesinin daha yüksek seviyede olduğunu belirterek, “Bunu diplomasi olarak söylemiyorum, Ankara’da yaşayan birisi olarak söylüyorum. En önemli şey buradaki güvenlik meselesi. Eğer bir yerde güvenlik varsa, hırsızlık yoksa, insanlar birbirlerine saygı gösteriyorlarsa, onun arkasında da çok iyi bir planlama çok iyi bir idare, çok iyi bir niyet vardır. Ankara’da gerçekten problemleri çözen bir planlama var” şeklinde düşüncelerini dile getirdi. 
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, günün anısı olarak Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Garzon’a el işlemeli seramik bir tabak ve birlikte çekilen fotoğrafları hatıra olarak hediye etti.