Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kore Şehitlerini Anma Konseri…

- Koreliler, Sokakta Çalışan Çocukları Sevindirdi - Ankara Büyükşehir Belediyesi İle Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin Ortaklaşa Düzenlediği Kore Şehitlerini Anma Konseri’nde, The Beautiful Mind Müzik Akademisi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi Üyelerine Hediyeler Dağıttı, Merkeze Piyano Hediye Etti

29 Haziran 2010 Salı 06:20
Kore Şehitlerini Anma Konseri…

Kore Savaşı’nın 60.yıldönümü nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Kore şehitlerini unutmayarak vefa konseri düzenledi.
Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin katıldığı konserde Kore Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Türkiye’de bulunan The Beautiful Mind Müzik Akademisi grubu, verdikleri konserin ardından, çocuklara kumbara, defter, silgi, kalem ve çeşitli oyuncaklar dağıttı. Sokakta Çalışan çocuklar Merkezi’ne piyona hediye ettiler.

1.JPG
Kore Savaşı’nın 60. Yıldönümünde Kore gazi ve şehitleri unutulmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde ortaklaşa düzenlediği “Kore Gazi ve Şehitlerine Vefa Konseri”nde duygusal anlar yaşandı. İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik temasının ön planda olduğu konserde, Kore’de savaşmış üç gazinin savaşa dair anlattıkları anılar ve verdikleri mesajlar aktarıldı.
- KORE HALK EZGİLERİNİ SESLENDİRDİLER

2.jpg
Dünya barışına kültürel ve sanatsal etkinliklerle katkı sunmak amacıyla 2006 yılında kurulan Güney Koreli müzik grubu The Beautiful Mind’ın verdiği konserde, Kore halk ezgileri ve klasik batı müziği eserleri seslendirildi. Ayrıca konserde, Kore geleneksel enstrümanları Haeguem ve Gayaguem ile Türk halk müziği eserlerinin seslendirilmesi salondaki dinleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı.
Konsere katılan Kore Büyükelçisi Jae-Hyun Bae, salonda bulunan çocuklara yönelik yaptığı konuşmada iki ülke arasında tarihten bugüne gelen kadim dostluğu vurgulayarak, “Bu dostluk ve kardeşliğin günümüze kadar gelmesi bizi çok sevindiriyor. İki ülkede yediden yetmiş yediye herkesin aynı duyguları beslediğini biliyorum. Bugün Kore’nin Kore olduğu günün yıldönümü ve bu sizlerin dedeleri sayesinde gerçekleşti. Sizin dedeleriniz bizim yanımızdaydı ve onlar sayesinde biz savaşı kazandık” dedi.
- MERKEZE PİYANO HEDİYE ETTİLER
Vefa Konseri’nde sahneye çıkan Beatiful Mind Müzik Akdemisi’nin ihmal edilmiş çocukların müzikteki potansiyellerini geliştirmeleri için bireysel müzik programı sağladıklarını kaydeden Bae, 18 profesyonel müzisyenin 30 öğrenciye kültürel ve duygusal gelişimlerinde yardımda bulunarak ücretsiz müzik dersleri verdiğini ifade etti.
Büyükelçi Bae’nin konuşmasının ardından Beatiful Minde Müzik Akademisi üyeleri,  salonda bulunan Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nin 300 üyesine kumbara, defter, silgi, kalem ve oyuncak dağıttı. Akademi üyeleri konserde kullanılan elektronik piyanoyu ise Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne hediye etti.