Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kuğulu’ya Yürütmeyi Durdurma…

-BAŞKAN GÖKÇEK: “İDARE MAHKEMESİ’NİN VERDİĞİ KARAR SON DERECE YERİNDE. ADALETİN TECELLİ ETMESİ NEDENİYLE ÇOK SEVİNÇLİYİM”

17 Kasım 2011 Perşembe 02:38
Kuğulu’ya Yürütmeyi Durdurma…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İdare Mahkemesi’nin planları iptal etmesi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan “Kuğulu Kavşakları Alt Geçitlerinin ulaşıma kapatılmasıyla” ilgili 10. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirerek, “Karar son derece yerinde. Adaletin tecelli etmesi nedeniyle çok sevinçliyim” dedi.
Ankara 10. İdare Mahkemesi, Ankara Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin açtığı davada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin, Kuğulu kavşakları alt geçitlerinin ulaşıma kapatılmasına ilişkin kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Planların iptal edilmesi nedeniyle, Belediye Meclisi kararıyla Kuğulu kavşakları alt geçidi 23 Kasım’da trafiğe kapatılacaktı.
Yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Başkan Gökçek, “İdare Mahkemesi’nin verdiği karar son derece yerinde. Adaletin tecelli etmesi nedeniyle çok sevinçliyim” dedi.
Başkentlilerin bu karar sayesinde artık mağdur olmayacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Tıpkı Akay da olduğu gibi burada da yürütmeyi durdurma kararının alınmasını sevinçle karşılıyorum. Bu karar CHP’li Çankaya Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odasının kulaklarına küpe olsun. Bir daha da böyle yaramazlıklar yapmasınlar” diye konuştu.
Kuğulu Alt Geçitlerinin kapatılması kararını destekleyen açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a da seslenen Başkan Gökçek, “Aynı kafadaki CHP’li yönetici arkadaşları ve peyzaj mimarlarına, beni protesto ederek, bu karardan sonra Kuğulu alt geçidinden geçmemelerini tavsiye ediyorum. Yan yolları kullanabilirler. Şimdilik öyle idare etsinler” dedi.
Yürütmeyi durdurma talebinde bulunan esnaf odaları, Ankara Sanayi Odası ve sağ duyulu vatandaşlara da tepkilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Gökçek, mahkeme kararı ile sağduyulu vatandaşların Akay’dan sonra ikinci kez CHP zihniyeti ve Peyzaj mimarlarına karşı zafer kazandığını vurguladı.