Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“KÜRESEL TASARIM KENTLERİ”NİN ÜYELERİ, PROJE ALANLARINI GEZDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Başkent Ankara’da toplanan “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı”nın yerel yöneticileri, kapanış töreninin ardından, güneşli güzel bir Ağustos gününde otobüslerle şehir turu yaptı.

30 Ağustos 2013 Cuma 12:17
“KÜRESEL TASARIM KENTLERİ”NİN ÜYELERİ, PROJE ALANLARINI GEZDİ
-“KÜRESEL TASARIM KENTLERİ”NİN KATILIMCILARI,  ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOSYAL VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE ALANLARINI GEZDİ  
-GÜZERGAH BOYUNCA ÇANKAYA HANIMLAR LOKALİ, DİKMEN VADİSİ, HACI BAYRAM CAMİ VE ÇEVRESİNE GİDEN    KONUKLAR, GEZİYİ KUZEY ANKARA KENTSEL PROJE ALANI’NDA NOKTALADI
-ANKARA’YA İLK KEZ GELDİĞİNİ BELİRTEN BELÇİKA’NIN  MAASEİK BELEDİYE BAŞKANI CREEMERS:
-“ANKARA EVLERİ’Nİ, HACI BAYRAM’I RESTORE ETMEK ÇOK  ÖNEMLİ. TARİHİN KADERİNE BIRAKILMAMASINA SAYGI DUYDUM”
heyetgezdi330.jpg         Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Başkent Ankara’da toplanan “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı”nın yerel yöneticileri, kapanış töreninin ardından, güneşli güzel bir Ağustos gününde otobüslerle şehir turu yaptı.
         Güzergah boyunca Çankaya Hanımlar Lokali, Dikmen Vadisi,   Hacı Bayram Cami ve çevresine giden konuk belediye başkanları ile  yöneticiler, geziyi Kuzey Ankara Kentsel Proje  Alanı’nda noktaladı.
         Ankara’ya ilk kez geldiğini belirten Belçika’nın Maaseik  Belediye Başkanı Johannes Creemers, “Ankara Evleri’ni, Hacı Bayram’ı restore etmek çok önemli. Tarihin kaderine bırakılmamasına saygı duydum. Ankara’nın ‘herşeye  hoşgeldiniz’ diyen bir şehir olduğunu görüyor ve hissediyorsunuz. Büyük bir şehir tanımına uyuyor. Şehrin  içinde pek çok park ve güzel bir mimari var. Planlaması da güzel ve her şeyden önemlisi sıcacık bir güneşi var” diye konuştu. 
         Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’un Belediye Başkan Yardımcısı Sallah Bin Yusuf ise, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi çok büyük bir proje olduğunu belirterek, şöyle konuştu:  “İçindeki okul ve tesisler de çok önemli. Yüzde 60’ının bittiği söylendi. Hepsi insanlar için yapılmış. Bizim ülkemizde bu kadar imkan kesinlikle yok.”
“ANKARA ÇOK TEMİZ, BAKIMLI VE YEMYEŞİL BİR ŞEHİR”…
Küresel tasarım Kentleri Zirvesi’ne Ukrayna’nın Başkenti ve en büyük kenti Kiev’den gelen Tatyana Kosturenko, ‘Ankara’nın  çok temiz, bakımlı ve yemyeşil bir şehir olduğunu’ söyledi. Kiev Belediyesi Aile ve Yaşam Bölüm Sorumlusu Kosturenko, “Burada  harika bir tarih ve etkileyici bir şehirle karşılaştım. Dönüşüm projelerini dinlediğimiz ve gezdiğimiz Dikmen Vadisi de çok başarılı bir rekreasyon alanı olmuş” dedi.  
         Güney Kore Seul Belediyesi Proje Müdürü Eun Sun Kwon da,  Seul’den 3 kişilik bir heyetle geldiklerini ifade ederek, “Başkent Ankara, tüm büyük projeleriyle uyumlu ve sıcak bir şehir. Hepimiz Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm projelerine hayran kaldık” diye konuştu.     
         Ulus Kalesi’ne çıkan sokaklarda gezerek alışveriş yapan ve hediyelik eşyalar alan konuk yerel yöneticiler; proje alanlarında, Hacı Bayram Camii’nde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.