28 Ağustos 2013 Çarşamba 10:45
KÜRESEL TASARIM KENTLERİ TEŞKİLATI TOPLANTISI

-BAŞKAN GÖKÇEK, KONUK BELEDİYE BAŞKANLARINA “HOŞGELDİNİZ RESEPSİYONU” VERDİ…

-BAŞKAN GÖKÇEK, DÜNYANIN AĞIR EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE ETTİĞİ, BAZI ÜLKELERİN DE SAVAŞ VE İÇ ÇATIŞMA SARMALINDA OLDUĞU BİR DÖNEMDE BELEDİYE BAŞKANLARININ BİR ARAYA GELMELERİNİN SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNA VURGU YAPTI:

-“BİZ TÜM DÜNYA HALKLARININ EVRENSEL İNSAN HAKLARINA SAHİP OLMASINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

kureseltoplanti330.jpgKüresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Yönetim Kurulu ve 2. Genel Kurul Toplantısı Programı için çeşitli ülkelerden Ankara’ya gelen belediye başkanlarına ziyaretlerinin ilk gününde bir resepsiyon verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda bulunan Kabul Salonu’nda gerçekleşen resepsiyonda Başkan Gökçek konuklarına tek tek ellerini sıkarak “Hoşgeldiniz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek resepsiyonda yaptığı konuşmada dünyanın ağır ekonomik krizle mücadele ettiği, bazı ülkelerin de savaş ve iç çatışma sarmalında olduğu bir dönemde belediye heyetlerinin dostluk, kardeşlik ve işbirliği için bir araya gelmelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

-ŞİDDET, ZULÜM VE KİMYASAL SİLAHLARI KINADI

Tüm dünya halklarının evrensel insan haklarına sahip olmasını yürekten desteklediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Hemen yanı başımızda Mısır’da Suriye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde sivil halklara uygulanan şiddet zulüm ve kimyasal silahları şiddetle kınıyoruz ve bunların da bir an önce sona erdirilmesini diliyoruz” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNACAĞIZ”

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı üyesi belediye başkanları ile Ankara’da verimli bir çalışmanın yanında güzel dostluklar kurmayı da ümit ettiğini dile getiren Başkan Gökçek, “80 yılda 30 bin kişilik bir kasabadan 5 milyonluk bir dünya metropolüne dönüşen Ankara’nın tarihi ve turistik alanlarını gördünüz. Ankara ile ilgili fikirler edindiniz. İnanıyorum ki genel kurulumuzu da aynı başarı ile devam ettireceğiz ve kentlerimizin ortak paydasına olan kararlar alacağız, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacağız. Genel Kurulumuzun tüm kentlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Resepsiyonun ardından konuk heyet Gençlik Parkı’nda lazer, ses ve suyun müzikle dansını izledi.