Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kuzey Ankara’da Büyükşehir ve Toki’den Eğitim İşbirliği…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Öncülüğünde Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Yapılan Önder Ata İlköğretim Okulu Hizmete Açıldı -Okulun Açılış Törenine Ankara Valisi Alaâddin Yüksel, Başkan Melih Gökçek, Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Bürokratlar Katıldı -Açılışta Konuşan Başkan Gökçek: “Burada Yaklaşık 30 Bin Konutluk ve Yaklaşık 100 Bin Nüfusluk Bir Yeni Kente İmza Atıyoruz” “Şu Ana Kadar Bir Tanesi Lise, Dört Tanesi İlkokul Olmak Üzere 5 Tane Okul Bitirildi. 2- 3 Yıl İçinde 6 Tane İlköğretim Okulu ve 3 Tane Lise Bu Bölgeye Hizmet Eder Hale Gelecek” -Verilen Teşekkür Şiltini Başkan Gökçek’e Takdim Eden Vali Yüksel: “Ankara’da Yaşayan Herkesin Üzerine Eğitimin Aydınlığı Gelmelidir Diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına Teşekkür Ediyorum”

12 Ekim 2010 Salı 03:45
Kuzey Ankara’da Büyükşehir ve Toki’den Eğitim İşbirliği…

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede yapılan Önder Ata İlköğretim Okulu’nun açılışı törenle yapıldı.
Ankara Valisi Alaâddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve çok sayıda bürokratın katıldığı resmi açılış töreniyle hizmete açıldı.
Okulun açılışında konuşan Başkan Gökçek, Kuzey Ankara’da gerçekleştirilen projenin sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en büyük projesi olduğunu belirterek, “Kuzey Ankara demek, 18 bin konuta, sadece 1. Etapta imza atmak demek. 2. Etabı da buna eklersek, yaklaşık 30 bin konutluk ve yaklaşık 100 bin nüfusluk bir yeni kente imza atmak demek” dedi. 
-“MAHKEME KARARLARI OLMASA ANKARA
3 KAT İLERİDE OLURDU”

1.JPG
Bugüne kadar evlerin bitirilmesi gerektiğini ancak Mahkeme kararları nedeniyle Ankara’daki pek çok projelerinin aksadığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Her zaman her yerde söylüyorum İdari Mahkeme kararları olmasa, Ankaramız en az 3 kat daha ileride olurdu” diye konuştu.  
Sadece Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ne 3 kez yürütmeyi durdurma kararı geldiğini belirten Başkan Gökçek, her yürütme durdurma kararından sonra yeniden Belediye Meclisinde karar almalarının minimum 6 ay sürdüğünü ve bu mahkeme kararlarının projeyi yaklaşık 1,5 sene geciktirdiğini söyledi.
“Burada toplam 5 bin 500 tane gecekondu yıktık. 6 bin 100 kişiyle de anlaşma yaptık. Toplam 8 bin 130 civarında konut vereceğiz” diyerek konuşmasına devam eden ve projeye ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, şunları söyledi:
“Bunların 4 bin tanesini en geç önümüzdeki ay içinde dağıtacağız. Ve vatandaşlarımız o evlere oturacak. Geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanı ile o daireler içinde geziler yaptık. Buradaki daireler gerçekten son derece kaliteli oldu. Helali hoş olsun, gönül rahatlığı içinde oturun. Sizlere ne yapsak azdır. Bütün sosyal tesisleri de TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Şu ana kadar TOKİ ile buraya harcadığımız para eski parayla 450 trilyon lira. Kamulaştırma, binaların yapılış bedelleri, altyapı bedelleri vesairelerini daha da yapacağız. Bu bölgeden aşağıya doğru uzanan vadinin önünden büyük bir viyadük geçecek ve önümüzdeki sene bitirmek istiyoruz. Yeni bir yol yapacağız. Buradaki tüm sosyal donatıları tek tek bitirmek istiyoruz.”
-BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

2.jpg
Bölgede eğitim konusunda yapılanları da anlatan Başkan Gökçek, “Şu ana kadar bir tanesi lise, dört tanesi ilkokul olmak üzere 5 tane okul bitirildi. Şu anda açtığımız ise Önder Ata ilköğretim okulu. 2- 3 yıl içinde 6 tane ilköğretim okulu ve 3 tane lise bu bölgeye hizmet eder hale gelecek” diye konuştu.
Bölgede eskiden kalan 13 caminin sadece minarelerine dokunulmadığını, bunun nedeninin de ileride yapılması durumunda sorun olmaması olarak açıklayan Başkan Melih Gökçek, “Sakın buradaki rekreasyon alanı bitmeden dairelerinizi satmayın. Yarı yarıya zarar edersiniz. Çünkü rekreasyon alanı bittiğinde 2 katı kazançlı çıkacaksınız. Sizin evleriniz çok kaliteli, ama rekreasyon alanı bittiği zaman evlerinizin değeri iki katına çıkacak. Dua edelim biran önce 8100 konutumuzu da dağıtalım. Bu konutları da inşallah gelecek senenin 10. Ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bizi anlayışla karşılayan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Okulumuz çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
-VALİ’DEN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR
Başkan Gökçek’in ardından kürsüye gelen Ankara Valisi Yüksel de sadece kentin mahalli sorunları ile değil tüm sosyal konularla ilgilenen Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, “Eğitimin heyecanında, aydınlığında buluşan, ankarada yaşayan herkesin üzerine eğitimin aydınlığı gelmelidir diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum” dedi.
Önder Ata İlköğretim Okulu’nun açılışı sırasında Başkan Gökçek’e ve TOKİ Başkanı Bayraktar’a eğitime verdikleri desteklerinden ötürü teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da birer konuşma yaptı.
TOKİ Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmada, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkanımız Melih Gökçek’in yaptığı gayretler, Başkentlilere Keçiören’de modern bir eğitim sunmaya başladı” diye konuştu. Kentsel dönüşümün dünyanın en zor işi olduğunu ifade eden Bayraktar,  bölgede hak sahibi olanların tümüne, olmayanlara da Karacaören’de ev verdiklerini kaydetti.

3.jpg
Ankara Valisi Alaâddin Yüksel’e de desteklerinden dolayı teşekkür şilti takdimi yapılan törende Vali Yüksel, aldığı şilti Başkan Gökçek’e takdim ederek, “Hepimizin duygularını ifade eden bu anlamlı şildi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza takdim ediyorum” dedi.
Şilt için teşekkür eden Başkan Gökçek, “Sayın Valimiz seferberlik ilan edelim, dedi. Valimiz yeni geldi ama gerçekten çok gayretli birisi. Onunla birlikte Ankaramıza çok daha büyük hizmetler vereceğimize inanıyorum. Bu eğitim konusunda çok ciddi bir seferberlik başlatacağız inşallah. 56 kişilik sınıfları kesinlikle çok kısa süre içerisinde 30 kişilik sınıflara indirmek için ciddi çalışmalar yapacağız. Bunları ilerideki günlerde medyada da duyarsınız. Seferberlik ilan eder etmez onlarca okul yükselmeye başlayacak. Ayrıca bugün Erkek çocuklara futbol, kızlara basketbol topu getirdik. İhtiyacı olanlara da okul çantası getirdik ve okul müdürüne teslim ettik. Dağıtımı yapılacak, haberiniz olsun” diyerek, öğrencilerden de büyük alkış aldı.
 Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini Vali Yüksel, Başkan Gökçek, TOKİ Başkanı Bayraktar ve katılımcılar birlikte keserek, okulu gezdiler ve incelemelerde bulundular.