Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kuzey Ankara’da Kuralar Çekiliyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE TOKİ ORTAKLIĞINDA YÜRÜTÜLEN KUZEY ANKARA GİRİŞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NİN HAK SAHİBİ KONUTLARININ İLK KURA ÇEKİLİŞ TÖRENİ ANKARA SPOR SALONU’NDA YAPILDI -BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’İN DE KATILDIĞI TÖRENDE SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE PROJE ALANINDAN GÖRÜNTÜLER SUNULDU -HAK SAHİPLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN AİLELERİYLE BİRLİKTE KATILDIĞI TÖRENDE BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BAŞKAN GÖKÇEK’İN KONUŞMALARI SIK SIK ALKIŞ ALDI -KURA ÇEKİMLERİ 24 OCAK SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

23 Ocak 2012 Pazartesi 16:29
Kuzey Ankara’da Kuralar Çekiliyor…

Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında

kura_cekilisi_400_2_2301201.jpg

yürütülen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap’taki hak sahibi konutlarının ilk kura çekiliş töreni, Ankara Spor (Arena) Salonu’nda yapıldı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı törende, proje alanından görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Hak sahiplerinin büyük çoğunluğunun aileleriyle birlikte katıldığı törende, Başbakan Erdoğan ve Başkan Gökçek’in konuşmaları sık sık alkış alırken, ilk kura çekilişini yapan Başbakan Erdoğan, evlerin sembolik anahtarlarını da hak sahiplerine vererek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Kura çekimleri, 24 Ocak Salı gününe kadar sürecek.

kura_cekilisi_400_3_2301201.jpg

-HAK SAHİPLERİ DÜŞÜNCELERİNİ ANLATTI
İki kızıyla kura çekilişine gelen hak sahibi Emine Rahimoğlu, anlaşma sonucu herhangi bir sıkıntı yaşamadan 3 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nden kira bedeli aldığını söyledi. Heyecanla çekilişi izleyen Rahimoğlu, 120 metrekarelik evine kavuşmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

kura_cekilisi_400_4_2301201.jpg

Eskiden Aktepe Mahallesi’nde küçük ve güzel bir gecekondudan oturduğunu belirten Rahimoğlu, “Yazları rahattı ama kışları çok zorluk çekiyordum. Her ne kadar gecekonduma özlem duyuyorsam da şimdi doğalgazlı evimde çok daha rahat edeceğim” diye duygularını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi sayesinde yüzlerinin güldüğünü söyleyen Yusuf Bayram ve ailesi ise “Memnunuz. Keşke daha erken bu imkanlar sunulsaydı. 120 metrekarelik evimiz oldu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Melih Gökçek’ten Allah bin kere razı olsun” dedi.

 
KUZEY ANKARA’DA KURALAR ÇEKİLİYOR...