Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi’nden Ankara’ya gelen bir grup vatandaşı ağırladı ve proje alanlarını gezdirdi.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 08:54
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI

-ESKİŞEHİR’İN MAHMUDİYE İLÇESİ’NDEN GELEN BİR GRUP VATANDAŞ ANKARA’YI GEZDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJE ALANLARI ZİYARET EDEN KONUKLAR, ANKARA’YI ÇOK BEĞENDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

BAR_9282.jpgBüyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi’nden Ankara’ya gelen bir grup vatandaşı ağırladı ve proje alanlarını gezdirdi.

Başkent’in çok sayıdaki örnek çalışmalarından bazılarını kendilerine tahsis edilen EGO otobüsleriyle yerinde gören Mahmudiyeli misafirler için Altınpark’taki Belediye Evi’nde öğle yemeği düzenlendi.

Yemeğe katılan Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız, Mahmudiyeli vatandaşları Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yıldız, Ankara’nın 20 yılda çok büyük gelişme sağladığına dikkat çekerek, “Başkan Melih Gökçek gecesini gündüzüne katarak Başkent’i layık olduğu seviyeye getirdi” dedi.

Başkent gezisine Anıtkabir’den başlayan hanımlar, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Kuzey Ankara, Planet Aile Yaşam Merkezi, Göksu Park’ı gezerek, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel ve sosyal proje alanlarını inceleme imkanı buldular.

         Proje alanından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projesi aile yaşam merkezlerinin güzel bir örneği olan Planet Aile Yaşam Merkezi’ne giden konuklar, Merkez üyelerince gerçekleştirilen “Kuş Garibi” adlı tiyatro oyununun provasını izlediler.

“ANKARA’YA HAYRAN KALDIK”

Son durak ise Ankara’daki dev rekreasyon alanlarından biri olan Göksu Parkı oldu. Misafirler Göksu Parkı’nı gezi treni ile dolaşarak temiz hava ve güzel manzaranın keyfini yaşadılar.

Gezinin ardından Ankara’ya hayran kaldıklarını, Ankara ile Eskişehir’in asla mukayese edilmeyeceğini vurgulayan konuklardan bazılarının Başkent hakkındaki izlenimleri şöyle:

Zeynep Ünaldı (Ev hanımı) : “Ankara’ya ilk defa geliyorum, çok güzel buldum. Hem çok büyük bir kent, hem de çok temiz ve düzenli. Gerçekten Ankara’yı kıskandım, belli ki Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara için çok çalışmış. Allah bize de böyle bir başkan nasip etsin.”

Durmuş Ünaldı (Emekli):  “Ankara’yı gerçekten mükemmel buldum, her şey dört dörtlük, Allah emeği geçen herkesten razı olsun.”  

İsa Kaya (Emekli) “Çalışma hayatım Ankara’da geçti. 1998 yılında Devlet Su İşleri (DSİ)’den emekli oldum. Geçtiğimiz yıllarda Ankara’ya birkaç kere geldim ve Ankara’yı çok değişmiş buldum, tanıyamadım. Ankara hem çok büyümüş hem de çok değişmiş. Tam bir örnek Avrupa kenti olmuş. Eskişehir ile Ankara’nın kıyaslanması imkansız.  Ankara çok daha modern ve yaşanabilir bir yapıya sahip.”

Sultan Öztürk (Ev hanımı): “İlk defa Ankara’ya geldim. Çok güzel buldum. Defalarca gelsem usanmam. Mahmudiye’nin de Ankara gibi olmasını isterim ama sadece hayal. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir hayrı dokunmuyor.”

MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI
MAHMUDİYELİ KONUKLAR ANKARA'YA HAYRAN KALDI